2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Domokos felesége az ÁSZ-vizsgálatokban érintett egyik állami bankban dolgozik

Hír TV

2018. január 29., hétfő 12:12, frissítve: hétfő 16:19

A volt fideszes politikus felesége, Pető Judit a 2010-től, kormányváltás óta dolgozik az MFB-nél. Az MFB és az ÁSZ szerint nincs szó összeférhetetlenségről.

Az Állami Számvevőszék elnökének felesége az ÁSZ-vizsgálatokban érintett egyik állami bankban dolgozik – szúrta ki az Átlátszó.hu. A volt fideszes politikus, Domokos László a 2010-es kormányváltás után került a számvevőszék élére, felesége, Pető Judit pedig ugyanettől az évtől dolgozik a Magyar Fejlesztési Banknál. Azóta több ÁSZ-vizsgálat is volt az MFB-nél, ezeket minden alkalommal a számvevőszéki elnök hagyta jóvá.

Az MFB és az ÁSZ szerint nincs szó összeférhetetlenségről.

Szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményüket változtatás nélkül közöljük:

„Az eredetileg a blog.atlatszo.hu felületen publikált írás szerzője az ÁSZ többszöri írásbeli tájékoztatása ellenére nem vette figyelembe, hogy a számvevőszéki törvény összeférhetetlenséget szabályozó paragrafusa kizárja a cikkben valótlanul sugalmazott állításokat. A blog.atlatszo.hu szerzője írásával félrevezette a közvéleményt.

Az ÁSZ törvény 26. § (1) szerint az ellenőrzésben – kizárólag az – nem vehet részt: d) aki az ellenőrzött szervezet vezetőjének a hozzátartozója. Mindebből következően a cikkben említett ellenőrzések során semmilyen összeférhetetlenség nem állt fenn. Mindezt egyébiránt a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) cikkben szereplő tájékoztatása is teljesen egyértelműen alátámasztja, megerősíti.”

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!