2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Deutsch Tamás: Európa ma egy átnevelőtábor

Hír TV

2018. május 24., csütörtök 15:11

Egyesek valamilyen hóborttól fogva megtagadják magukban a nemzeti identitásukat, az európai identitásuk végett – fogalmazott Deutsch Tamás az Európa Jövője című konferencián tartott beszédében. Az eseményt egy Schmidt Mária vezette intézet szervezte,  A fideszes EP-képviselő kijelentette: Európában a nemzeti gondolat ellen fellépők is nacionalisták.

Az európai mainstream elit, a nyugati felsőbbrendűségtől vezettetve Európa jövőjét úgy képzelik el, hogy „helyes útra terelik” az általuk alacsonyabb rangúnak vélt közép- és kelet-európaiakat. Az ő fejükben Európa egy átnevelő tábor - tette hozzá Deutsch Tamás, aki szerint a valódi európai értékek nem engedik meg ezt a gondolkodást, a kölcsönös tisztelet és az elfogadás az igazi európai érték. Hozzátette, a kortárs politikai abszurd a végkifejletéhez közeledik. Felidézte azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint a Németországban élő menekültek visszajárnak hazájukba nyaralni, ezt kellene Deutsch szerint átgondolnia a németeknek.

A digitális kor kapcsán elmondta, komoly átrendeződés zajlik a világban: a korábban mainstream ifjú baloldaliakból öreg megmondó emberek lettek Európában - számukra valaminek a létezése csak a saját érdeküktől függ. Ezzel szemben a digitális átalakulás egy létező, komoly kihívás.

Beszédében kitért a magyarországi Digitális Jólét programra, amelynek szerinte az a lényege, hogy a digitalizáció által is szolgálják az embereket. Fontos szem előtt tartani Wayne Gretzky korábbi profi jégkorongozó gondolatát: „nem oda kell korcsolyázni, ahol a korong van, hanem ahová érkezik.”

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!