2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Európai Híradó 04:00

Kutyagyilkosság: állatvédők tüntettek az alpolgármester háza előtt

2016. január 17., vasárnap 18:00, frissítve: vasárnap 18:00

Állatvédők tüntettek a deteki alpolgármester háza előtt, akinek fia tavaly baseballütővel vert agyon egy kölyökkutyát. A politikusnő korábban bocsánatot kért fia tettéért, a Jobbik viszont a lemondását is jónak látná. A borsodi cigányvajda kiállt a család mellett, szerinte a fiú büntetését az igazságszolgáltatásra kell bízni.

Több tucat állatvédő gyűlt össze a deteki alpolgármester háza előtt, miután kiderült, hogy a politikus fiatalkorú fia tavaly júliusban egy baseballütővel vert agyon egy kölyökkutyát.

„A gyilkos embert hamarabb utolérjük, mint a sánta kutyát” – állt az egyik transzparensen, a másikon pedig: „Le az állatkínzással!” Ilyen és ehhez hasonló jelszavakkal tüntettek az állatvédők a törvények szigorítását követelve. „Brutális állatkínzást követett el a fiatalkorú, de én azt hiszem, hogy nem kellene felakasztani, hiszen halálbüntetés nincs Magyarországon, merthogy demokrácia van, ha demokrácia van Magyarországon, akkor a magyarok nem nőttek fel a demokráciához? Én kérdezem mint kisebbségi ember” – tette fel a kérdést Horváth Lajos területi képviselő. Horváth Lajos szerint ha ezt nem egy roma származású ember tette volna, akkor kisebb visszhangja lenne a történteknek.

A Jobbik politikusa nemcsak az állatkínzót vonná felelősségre, lemondatná alpolgármester édesanyját is. „Én is állatvédő vagyok. Most azon kívül, hogy országgyűlési képviselő vagyok, mint törvényalkotó kötelességem betartani a törvényeket és betartatni. A polgármester is ugyanazt az esküt tette le, mint én. Ha a bűncselekmény a tudomásomra jut, akkor kötelességem jelenteni. Nem történt feljelentés. Itt szó sincs arról, hogy a Jobbik azért szólalt fel, mert cigány az alpolgármester” – fogalmazott Egyed Zsolt jobbikos országgyűlési képviselő.

A tüntetésen a borsodi cigány vajda is megjelent, aki állatbarátként azt mondja: az alpolgármester fia hatalmas hibát követett el, de a büntetését az igazságszolgáltatásra kell bízni. Detek alpolgármestere egyébként nemrég elnézést kért a fia nevében is minden jóérzésű embertől és az állatbarátoktól is, hivataláról azonban nem mondott le.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!