2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Demeter: Veszélybe sodorhatják a betegek életét

Hír TV

2018. február 23., péntek 17:50, frissítve: péntek 18:11

Korábban soha nem végzett egészségügyi szolgáltatást az a társaság, amely a Bajcsy-Zsilinszky-kórházban készítheti a CT-vizsgálatokat – állítja Demeter Márta. Az LMP országgyűlési képviselője szerint a cég korábban a Terrorelhárítási Központnak szállított zubbonyt és derékszíjat.

Az intézményben sátortetőt húznak a mobil CT fölé, hogy ne esőben kelljen betolni a betegeket a kamionba. Az ágyakat összeeszkábált rámpán gurítják fel a járműbe szerelt berendezéshez.

A kórházban az elmúlt tíz évben egy diagnosztikára szakosodott magáncég végezte a vizsgálatokat, a szerződése lejárt. Az ellenzéki politikus szerint kormányközeli érdekkörök állhatnak a győztes mögött.

Sajnos ez, megint azt látjuk, hogy valószínűleg ez valakinek az üzlete. És megint úgy játsszák le ezt az üzletet, hogy közben akár betegek életét sodorhatják veszélybe, vagy pedig kockáztatják azt, hogy olyan diagnosztikai vizsgálat készül, ami a további kezeléseket akár még félre is viheti. Úgy látszik, hogy egyelőre sem a kőbányai önkormányzat, sem pedig a kormány semmilyen lépést nem tett a helyzet megoldására, természetesen ezt mindenféleképpen elvárjuk tőlük - nyilatkozta Demeter.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!