2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Csupán négy fürdőhely bukott el az ellenőrzésen

,

2015. június 6., szombat 17:16, frissítve: szombat 17:43

Négy természetes fürdőhely bukott el a közegészségügyi ellenőrzésen, 230 strandnál viszont megfelelőnek bizonyult a vízminőség. A kifogásolt fürdőhelyeknél a napokban újra vízmintát vesznek, amennyiben az megfelelő lesz, feloldják a fürdési tilalmat.

Hiába figyelmeztet tábla a fürdőzés tilalmára a győri Aranyparton, más is a Hír TV stábjától értesült róla. Sokak kedvenc helye a vízpart, akkor is, ha nem lehet fürdeni.

A helyi büfés azt mondja, nagyon visszaveti a forgalmat a fürdési tilalom, pedig a június a legerősebb hónapjuk, hiszen ilyenkor még a családok otthon vannak, és iskola vagy munka után járnak ki az Aranypartra. „A régiek, a törzsvendégek kijönnek, mert tudják jól, hogy ez nem olyan szennyezés, hogy olajhegyek úsznak a vízen, hanem valamennyi százalékban több az alkotó. Az a baj, hogyha az újságban megjelenik, akkor már a közelébe se jönnek a Dunának, azt hiszik, hogy ez egy halálos fertőzés” – mondta a vállalkozó.

A közegészségügyi hatóság ellenőrzésén országszerte négy természetes fürdőhely bukott el, egy-egy a Tisza mentén, illetve a Mosoni-Duna mentén Mosonmagyaróvárnál, kettő pedig Győrnél. „A kifogásolt értékeket bakteriológiai vizsgálatok alapján minősítik, indikátorokat néznek, többnyire szerves szennyezés, fekáliás szennyezés” – mondta a vizsgálatokkal kapcsolatban Győr tisztifőorvosa, Fehér Katalin.

Elárulta továbbá: a jövő héten lesz meg az újabb vizsgálat eredménye. Ha megfelelő lesz a víz minősége, feloldhatják a fürdési tilalmat.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!