2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

„Csodavárással és hatalmi játékokkal nem lehet kormányt váltani”

2017. július 15., szombat 11:13

Az ellenzéki összefogás esélyeit latolgatták az Ökopolisz Nyári Akadémiáján. A felsőtárkányi rendezvény kerekasztal-beszélgetésén Hadházy Ákos, az LMP társelnöke és Harangozó Tamás, az MSZP országgyűlési képviselője vett részt. A két politikus egyetértett abban, hogy csak együtt sikerülhet a kormányváltás, de az elhamarkodott megegyezések biztos bukáshoz vezetnek.

Csodavárással és hatalmi játékokkal nem lehet kormányt váltani – mondta Harangozó Tamás a felsőtárkányi Ökopolisz Nyári Akadémiájának kerekasztal-beszélgetésén. Az MSZP országgyűlési képviselője ugyanakkor arra figyelmeztet, nem szabad csak az ellenzéki pártok szavazóinak száma alapján bízni egy nem átgondolt összefogásban.

„Olyan szövetséget kell összetennünk, amelyik értékalapon, hitelesen képes megszólítani az ország többségét, de amelyik, ha megnyeri a választást, akkor én magam is meg Önök is elhiszik róluk, és pontosan tudják, hogy másnap reggel el tudják kezdeni kormányozni ezt az országot” – mondta Harangozó.

Az LMP társelnöke szerint az ellenzéki pártok közös felelőssége a kormányváltás. Ez azonban csak akkor lehetséges, ha az egymásra mutogatás helyett arról beszélnek, milyen Magyarországot tudnak kínálni 2018 után.

„Ha az ellenzék a következő hónapokban is folyamatosan arról beszél, hogy ki kivel és hogyan fog összeállni és nem fog összeállni, akkor egészen biztos, hogy nem lesz kormányváltás. Kormányváltás akkor lesz, ha az ellenzéki pártok arról beszélnek, hogy milyen garanciákat tudnak arra adni, hogy 2018 után egészen új irányba vezessük ezt az országot, megújítsuk ezt az országot, megújítsuk Magyarországot” – mondta Hadházy Ákos.

Abban mindkét ellenzéki párt képviselője egyetértett, hogy szükség van a megegyezésre, de ennek konkrétumairól nem esett szó a beszélgetésen.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!