2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Csak úgy repkednek a milliárdok Lakitelekre

Hír TV

2018. február 8., csütörtök 19:02, frissítve: csütörtök 19:44

Az eredetileg tervezett 15 milliárd forintnál sokkal többet, mintegy 20 milliárd forintot költhet a kormány a Lakitelek Népfőiskola fejlesztésére. A fidesz-KDNP-s Lezsák Sándor nevével fémjelzett intézményben lovarda, golfpálya, szálloda és wellnessrészleg is épül kiemelt kormányzati beruházásként. A szomszédos Kiskunfélegyházán romos állapotban van a közel százéves török fürdő, a hasznosításra évek óta sikertelenül keres befektetőt a város. Az önkormányzati tulajdonú fürdőépület iránt a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels is érdeklődik.

Tetőfelújításra szeretnének állami támogatást a Lezsák Sándor körzetéhez tartozó kistelepülések vezetői – hangzott el a térség polgármestereinek találkozóján, de az óvodák, bölcsődék fejlesztésére és a csapadékvíz-elvezetésre sem jutott eddig elég pénz. A Lakitelek Népfőiskolára viszont milliárdok jutnak 2021-ig.

„Öt esztendővel ezelőtt kezdtük, és 2021-re a végére érünk. (…) A munkabérek, a termékek ára emelkedik, tehát nyilvánvalóan azzal összhangban a tervek szerint 20 milliárd forint lesz” – mondta Lezsák Sándor.

A Jobbik önkormányzati képviselője szerint a golfpálya és wellness helyett a Kiskunfélegyházát a környező kistelepülésekkel összekötő utakra kellene inkább költeni. Hozzátette, nem véletlen, hogy a kiskunfélegyházi török fürdő parlagon hever, mivel a kormány inkább a Lezsák felügyelte „birodalom” fejlesztésére költ.

„A források rendelkezésre állnak, csak más célra használják őket, hiszen az ország adófizetői pénzeiből itt, a környezetünkben, a választókörzeten belül hasonló funkcióval rendelkező turisztikai, illetve iskolai szolgáltatást nyújtó intézmény igen komoly költségvetési pénzekben részesül mind fenntartás, mind fejlesztés terén. Valószínűsítem, hogy az ország lakossága és a választókörzet sokkal nagyobb hasznát venné a fejlesztési pénznek, ha például erre az épületre fordítódna, és nem a pusztában, a népfőiskolán épülne egy újabb attrakció” – nyilatkozta a Hír TV-nek Kollár László.

A Lakitelek Népfőiskolán tavaly szeptembertől decemberig tartottak választási felkészítést a fideszes polgármestereknek. A tízezer fő alatti településekről érkezőnek ötezer, a nagyobb települések vezetőinek tízezer forinttal kellett támogatniuk a népfőiskola alapítványát.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!