2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:00

Csak úgy jönnek a menekültek Szerbia felől

2015. június 27., szombat 12:20, frissítve: szombat 13:03

Ismét több mint ezer határsértőt tartóztattak fel pénteken Csongrád megye déli részén. Közben Kiskunhalason ideiglenes befogadóállomás épül.

A rendőrök emellett két embercsempészt is elfogtak. „Illegális bevándorlóval, köztük 159 gyermekkel intézkedtek a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve pénteken Csongrád megye déli részén. Elfogtak a rendőrök két, embercsempészés bűntettével megalapozottan gyanúsítható sofőrt is Szegeden, a Tompai Kapu úton, egy magyar férfi 24 embert, köztük szíreket, palesztinokat, irakiakat és afgán állampolgárokat szállított, míg egy szlovák állampolgár hat szíriai állampolgárt vitt. Az illegális bevándorlók ellen idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség” – közölte Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ideiglenes befogadóállomás épül Kiskunhalason, itt állítják majd elő a menekülteket, miután illegálisan átlépték a határt. A helyi laktanya területén, mintegy 200×200 méteres területen megkezdték a tábor kialakítását. Közel 1100 migránst tudnak majd itt fogadni, akik legfeljebb 24 órát tölthetnek az állomáson. Ez idő alatt rögzítik adataikat, és eldől, hogy menekültkérelmet nyújtanak-e be, vagy a rendőrség lefolytatja ellenük az idegenrendészeti eljárást.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!