2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Csak a tízpontos aktivistáit küldené ki a Fidesz

Hír TV

2018. április 4., szerda 07:16, frissítve: szerda 16:48

Saját aktivistáiban sem bízik a Fidesz, a pártközpontban osztályzatot kapnak, és csak a legjobbakat engedik ki a terepere hétvégi voksolóvadászatra. iPad-et is kapnak választói listával, és nyomkövetővel ellenőrzik őket, hogy valóban elvégzik-e a feladatukat.

Pörög a belső ellenőrzés is a Fidesznél a kampányhajrában, nemcsak a választókat, saját aktivistáikat is listázza a kormánypárt. A magyar nemzet értesülései szerint közülük azokat vetik be, akik a maximális tízes osztályzatot kapják a pártközpontban. A jól vizsgázók egy-egy iPadet is kiérdemelnek, az eszközön pedig rajta lesz az adott körzet kormányszimpatizánsainak neve és címe. A mozgósítást természetesen ellenőrzik, az eszközön lesz GPS alapú nyomkövető, tehát a központban tudni fogják, hogy az aktivista valóban felkereste-e a listázottakat.

A Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke szerint a kormánypárt törvénytelen módon jutott a felhasznált adatokhoz.

– Minden pártnak lehetnek adatbázisai, de azok törvényesek. A Kubatov listát tudjuk hogy azért törvénytelen, mert nem csak a pozitív, Fidesz felé pártszimpátiát tartja nyilván, hanem az ellenzéki pártszimpátiát is, amire nyilván az ellenzéki szavazó nem adott felhatalmazást. Az a baj, hogy a Fidesz ezt megcsinálja politikai erkölcstelenségből, és a tőlünk lopott pénzből pedig még lehetősége is van arra, hogy minden egyes aktivistájának iPadeket adjon oda – fogalmazott Molnár Csaba, a DK alelnöke.

A Jobbik alelnökét nem lepte meg a Fidesz utolsó pillanatos kampányolása, Z. Kárpát Dániel szerint ugyanakkor egy egészen újfajta jelenséggel is találkoztak.

– Én jellemző módon a saját plakátjaimat is szívesen ragasztgatom, hiszen hogy várnám el az aktivistáktól hogy dolgozzanak, ha én nem vagyok ott közöttük. De a Fidesz szervezett rongáló brigádjai valami egészen sötét történelmi kort idéznek, amikor éjfél és reggel 4 óra között a Fidesz fizetett bérmunkásai megjelennek közterületeken, és rongálják azt ami a másé, más tulajdonát. Ebből megérthetjük a fideszes mentalitást, legfölül kezdődik ez a más tulajdonával visszaélő kör – nyilatkozta a Jobbik alelnöke.

Nem csak aktivisták útján, hanem telefonon is próbál mozgósítani a Fidesz. A magyar nemzet szerint választókerületenként meghatározott számú választót kell majd felhívni, és szavazásra buzdítani. Aki igényli, azokat pedig kisbuszokkal viszik majd el szavazni. de arra ügyelnek, hogy ne legyenek önkormányzati vagy sportegyesületi járművek, mert azokat felismerheti a sajtó.

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!