2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Csak három egyéni választókerület monitorozására futja Gulyáséknak

Hír TV

2017. december 16., szombat 21:38, frissítve: vasárnap 07:50

Közvélemény-kutatást rendezne a Közös Ország Mozgalom minden egyéni választókerületben. Alapítványuk adományokból fedezné a felmérést. Az összes, vagyis mind a százhat egyéni választókerület monitorozása körülbelül 200 millió forintba kerülne, de egyelőre csak háromra van pénz.

A Gulyás Márton vezette mozgalom szerint az előzetes közvélemény-kutatás az ellenzéki összefogást hivatott támogatni. Elemzőik állítják: a választás éppen ezekben a választókerületekben dől el, így a közvélemény-kutatásnak akkor is van értelme, ha csak néhány helyen tudják majd elvégezni.

„A Közös Ország Mozgalom javaslata szerint januárban zajlana a mérés, és február elejére lehetne eredményt hirdetni. De nagyon hangsúlyozom, hogy nem a Közös Ország Mozgalom hirdeti ki a választási szabályokat, hanem a közvélemény-kutatási eredményt hirdetné meg, és hogyha a pártok ezt látják maguk előtt február előtt, még van idejük nekik és a szavazóknak, hogy felsorakozzanak a legesélyesebb jelölt mögé” – mutatott rá Róna Dániel közgazdász, politológus, választási szakértő.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!