2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Célpont: kisbuszokkal hordták Ukrajnából a Fidesz-szavazókat

Hír TV

2018. április 10., kedd 12:41, frissítve: kedd 14:04

A Hír TV oknyomozó műsora Tilki Attila kampányába épült be, így derítették ki, hogy Tiszaújlak korábbi polgármestere majdnem ezer szavazót szállított a Fidesznek.

Néhány nappal a választás előtt még átlagos volt a forgalom a tiszabecsi határátkelőn, a határőröket azonban már felkészítették a vasárnapi rohamra.

A határőrök a Célpont stábjának azt mondták, ha kell, a kilépőoldalt is megnyitják az átkelők előtt, az pedig teljesen ki volt adva, hogy nagy forgalomra készülhetnek.

A választás napján egymást váltották az autók az ellenőrző pontnál és a gyalogos-határátkelőn is folyamatos volt az áthaladás, a legtöbb autó egy órán belül áthaladhatott. A Hír TV oknyomozó műsora szerint a tiszabecsi határátkelőn szervezetten hordták az ukrán szavazókat. A Célpont beépült a fideszes jelölt, Tilki Attila kampánystábjába.

Én beszéltem miniszterelnök-helyettes úrral, tudod, az én barátom, és én rendezek mindent - egy Ukrajnában élő férfi azt mondta: a szavazás hajnalán reggel ötkor indul majd az ukrán fuvarokkal. Először a családját hozza át szavazni, majd onnan fordul a többiekkel.

És akkor jövök kifele a határra, onnan viszek egy brigádot. Sonkád, várjál, Sonkád, Fülesd, azok lemennek Milotára is, utána még van Csaholcra nekem egy kanyar, oda akarom levinni őket. Paládra, Paládra, Paládra, lehet Guriga megoldja. Zsarolyánba van egy kanyarom, és kész.

A hangfelvételek szerint félezer embert is átvihettek.

– Hogy Beregszászba hányat vittem el?

– Igen, hányat sikerült?

– Hát, olyan 450-500 volt.

A Célpont másnap reggel meg is találta a férfit, aki korábban Tiszaújlak polgármestere volt. Sonkád, Kölcse, Milota, Kispalád, Botpalád, Mánd, Fülesd, Csaholc, ezeken a településeken fordult a kisbusz.

Én megmondtam nekik, hogy Tilki Attila a hármas, Fidesz, tizenhármas – Kilb József nemcsak határon belül, hanem a határon túl is aktív volt, még az ukrán nemzetbiztonsági szolgálat is felfigyelt a buszoztatásra.

– Beregszászban, amikor vittem őket, b*szdmeg, hú. Az SZBU annyira nézett, tudod, hogy a busszal ott forgolódtam. Tönkreb*sztam a buszomat úgy, hogy jajj.

– De Attila ezt nem felejti el.

– Nem kell, b*szok én rá. Na, de feszt nézték, hogy az a fehér busz mozog és forog és forog. Hát, én volt, hogy 12-t beleültettem a nyolcszemélyesbe.

A Célpont információi szerint egy férfi majdnem ezer szavazatot intézett buszoztatással a Fidesznek.

Hát, én nem jónak látom ezt, hogy itt jönnek ezek az oroszok át, oszt szavaznak, hát, akkor mi is mehetnénk oda szavazni, hát ezt el sem tudom képzelni. Hát, így hiába jön a magyar szavazni, hogyha nincsen semmi értelme, mert az oroszok mind a Fideszt választják – véli Kondor Mária.

Csak Tiszabecsen az egyszerűsített honosítás bevezetése óta 146 százalékra nőtt a szavazásra jogosultak száma. A Célpont összesítése szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében több mint tízezerrel nőtt azok száma, akik nemcsak listára, hanem egyéni jelöltre is szavazhatnak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!