2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Cáfolják az urizálást a FKF-nél

2015. április 24., péntek 20:50, frissítve: péntek 21:36

A Fővárosi Közterület-fenntartó vezetői fizetéseit kifogásolja az egyik baloldali kis párt. A Párbeszéd Magyarországért szóvivője az Index hírportál írására hivatkozva azt állította, hogy az önkormányzati cégnél sokan kapnak havi kétmilliós fizetést. A társaság szóvivője cáfol.

Urizálás a fővárosban: kétmilliós fizetések tucatjai a Fővárosi Közterület-fenntartónál. Ezzel a címmel tartott sajtótájékoztatót a Párbeszéd Magyarországért Párt szóvivője a Fővárosi Önkormányzat cégeit összefogó holding, a Budapesti Városigazgatóság Zrt. előtt. Az ellenzéki politikus az Index cikkére hivatkozott, a hírportál azt írta, hogy az FKF januárban kinevezett vezérigazgatója, Horváth Béla egykori kisgazda országgyűlési képviselő tízfős vezérigazgatói kabinetet hozott létre öt tanácsadóval, két főmunkatárssal és három asszisztenssel.

„Összességében közel hatvan ember közel kétmillió forintot visz haza átlagosan az FKF Zrt.-től, ennek a részleteit sajnos a honlapjukon az átláthatóság jegyében sem tudtuk kideríteni. A PM beadott egy közérdekűadat-igénylést annak érdekében, hogy részletes bontásban megtudjuk, pontosan ki milyen munkáért mekkora fizetést érdemel az adófizetők pénzéből” – mondta Tordai Bence.

Az önkormányzati cég valótlannak minősítette az Index írását. „Se tízfős kabinet, se százmilliós bérterhelés nincs, senki nem kapott, illetve nincs mindenkinek autója a kabinetben, senki nem kapott sofőrt, nem küldtünk el dolgozókat, nem küldtünk el sorozatosan nyugdíjasokat, nincs csoportos létszámleépítés a cégnél, nem volt és nem is tervezünk ilyet. A menedzsment vezetőinek, illetve a vezető beosztású dolgozóinknak a fizetése a honlapunkon megtalálható, közérdekű adatnak minősül, ha valaki vette volna a fáradságot és megnézte volna, akkor látná, hogy a közelében sincs annak, amit az Index lehozott” – mondta Dorogi Gabriella, a FKF Zrt. szóvivője.

A vezérigazgatói kabinet feladatai szerepelnek az FKF honlapján néhány napja frissített szervezeti és működési szabályzatában, de az nem derül ki, hogy a testület hány tagú. A fizetésekről pedig csak összesítés található a közérdekű adatok menüpontban, és az sem friss. A számok a tavalyi utolsó negyedévre vonatkoznak, amikor Horváth Béla még nem volt vezérigazgató. 2014 októbere és decembere között 47 vezetője volt a cégnek. Teljes személyi juttatásuk a három hónapban meghaladta 265 millió forintot a béren kívüli juttatásokkal együtt. Így a havi átlag közel 1 millió 880 ezer forintra jön ki fejenként.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!