2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Burány: Az embereknek drágul az élet, az államkassza hízik

Hír TV

2018. május 28., hétfő 18:10, frissítve: hétfő 18:53

A kormány hibája a gyenge forint és a drága üzemanyag - emlékeztették a Fideszt korábbi álláspontjára a szocialisták.

Az MSZP-s Burány Sándor azt mondta, hogy Orbán Viktorék ellenzékiként még a baloldali kabinetet hibáztatták a magas árakért.

2010 előtt a Fidesz még 250 forintos felső határt szabott volna az üzemanyagáraknak, a 274 forintos euróárfolyam miatt pedig az akkori miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc távozását követelte Orbán Viktor. Most 320 forint egy euró, egy liter benzin 400 forint - Burány Sándor szerint a brutális drágulást az uniós források lenyúlása miatt nem érzi meg a fideszes elit.

Meg kell változtatni az üzemanyag adózásának rendszerét, erre korábban többször is tettünk javaslatot. Hiszen egy olyan adófizetés tenne jót az országnak, amely úgy állna össze, hogy minél magasabb a benzinár annál kevesebb jövedéki adót és áfát kellene fizetni. Erre több javaslatot is beadtunk, de ezeket kormány eddig lesöpörte. Azt követeljük, hogy ezeket a javaslatokat érdemben fontolják meg, hiszen nem elviselhető, hogy miközben az embereknek drágul az élet, közben az államkassza hízik - hangsúlyozta a politikus.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!