2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Budaházy Edda: Mi csak a Pride jelentette provokációra reagálunk

Hír TV

2018. július 6., péntek 10:11, frissítve: péntek 12:57

Pusztán a provokációra reagálnak a Pride ellentüntetői – mondta Budaházy Edda Reggeli Járat című műsorunkban. A Hozz világra még egy magyart mozgalom alapítója szerint a LMBT-közösség tagjai segítségre szoruló emberek, akik ellen a többieknek lázadnia kellene.

„Szerintem nem mi kezdtük ezt a problémát, hanem az ok maga ez az egész LMBT és egész Meleghónap ami egy provokáció számunkra, mi csak erre reagálunk, tehát nem mi okozzuk, gyakorlatilag a fesztivált, ha belegondol egész évben erről szó sincs” – mondta Budaházy.

Az ellentüntetők agresszióját emelte ki válaszában az LMBT Szövetség ügyvivője. Dombos Tamás szerint a Pride időszaka sokaknak az egyetlen esemény az országban amikor kifejezhetik önmagukat. Az ügyvivő hozzátette: egy nagy rendezvényen nem mindenki választ megfelelő formát erre, de hozzátette: ez az ellentüntetőkre is igaz.

„Én is felmutathatnék olyan képeket ahol eltorzult arcú emberek kiabálnak trágárságokat az ellentüntetők részéről, vagy bántalmaznak embereket. Ez még mindig sokkal rosszabb, ha valaki erőszakkal próbálja megakadályozni, hogy emberek kifejezzék magukat” – mondta.

Tekintse a teljes beszélgetést:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!