2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

Bubenkó: Ez még mindig kevés

2017. augusztus 21., hétfő 10:03

A sztrájkbizottság elnöke szerint jó irány a Tesco által eddig ajánlott 7-8 ezer forintos béremelés, de kevés.

Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete elnöke a Reggeli járat című műsorunkban azt mondta: az áruházlánc javaslata alapján a dolgozók bére 165 ezer forintról 176 ezerre nőne, a szakszervezet viszont 25 százalékos béremelést követel, ami távol áll az ajánlattól. Ha a sztrájkbizottság csütörtökig nem tud megegyezni a Tescóval, bármikor megállhat az élet a bevásárlóközpontokban. A tárgyalási folyamatot nehezíti az érdekképviseletek marakodása is.

Bubenkó Csaba szerint a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke megtévesztette a médiát, hogy a napokban arról beszélt: megállapodás körvonalazódik az ügyben.

„Vannak olyan áruházak, ahol teljesen le fognak állni az emberek, ez mindenképpen üzenetértékű, még akkor is, ha káoszt próbálnak létrehozni. Azért gondolja végig mindenki, hogy ennek mi volt a szándéka: egyértelműen az, hogy az embereket megpróbálják a követeléseiktől eltántorítani. Hiszen azt gondolták, és ebben sajnos partner a másik szakszervezet is, hogy valaki pluszjuttatást kap, és nem lehet mondani, hogy inkorrekt volt. Tehát én azt hozzáteszem, hogy ez jó irány” – jelentette ki a szakszervezeti vezető.

Tekintse meg a teljes interjút:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!