2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Brexit: Orbán támogatásáról biztosította ír kollégáját

Hír TV

2018. január 4., csütörtök 19:42, frissítve: csütörtök 21:35

A hasonló gondolkodást emelte ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök ír kollégájával, Leo Varadkarral tartott közös sajtótájékoztatóján. Az ír kormányfő már a második EU-s vezető, aki 2018-ban Budapestre látogat. Orbán Viktor elmondta, hogy Magyarország támogatja a brexit miatt sajátos helyzetbe került írek külön kéréseit Nagy-Britanniával szemben.

„Én meghallgattam a miniszterelnök urat, és azt hiszem, hogy sikerült megértenem azokat a speciális ír szempontokat, amelyeket ő képvisel, és azt nyilatkoztam Magyarország nevében, hogy Magyarország támogatni fogja a speciális ír szempontok érvényesülését a kiválási tárgyalásokon” – hangoztatta a magyar kormányfő.

Több mint 12 ezer magyar dolgozik Írországban Magyarország 2004-es EU-csatlakozása óta, emelte ki az ír kormányfő. Varadkar örömmel fogadta a magyar kormány támogatását a brexit írországi igényeire, de kitért arra is, hogy a migrációban – noha Orbán Viktor hosszasan beszélt vele a témáról – továbbra sem értenek egyet.

„Természetes, hogy vannak kérdések, amelyekben nem értünk egyet. Beszéltünk például a migráció EU-s kezeléséről, amely nehéz problémát jelentett. Írország támogatja a közös teherviselést, Magyarország más véleményen van. De meg tudtuk osztani egymással az eltérő véleményeinket erről a kérdésről” – fogalmazott az ír miniszterelnök.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!