2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Bombát találtak a fővárosban, több házat kiürítenek

Hír TV

2018. június 21., csütörtök 08:24, frissítve: csütörtök 12:02

Bombát találtak építkezés közben szerdán Budapesten az Ötvenhatosok terén. Csütörtök délelőtt az elszállítás idejére néhány utcát lezárnak, és több házat, irodát kiürítenek a Dózsa György útnál - tájékoztatta a honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje korábban az MTI-t.

Markovics Zita közölte: egy 120 milliméter átmérőjű, kilőtt, feltételezhetően szovjet repeszromboló aknagránátot találtak.

A robbanószerkezet elszállítását csütörtök reggel kezdik meg, a rendőrség reggel 9 órakor kiüríti a környéket és lezárja az érintett utcákat. Tizenkét társasházat, egy irodaházat és részlegesen egy idősotthont kell kiüríteni. Lezárják a Dózsa György utat az Ajtósi Dürer sor és a Városligeti fasor között, a gyalogosforgalmat pedig a Murányi utca és a Városligeti fasor között fogják korlátozni.

A bomba elszállítása várhatóan 10 órakor kezdődik meg, a tűzszerészek azt kérik, hogy akkortól mindenki kerülje el a környéket.

A főváros más pontjain is nehezített a közlekedés, a budai alsó rakpartot több helyen is lezárják a Red Bull Air Race előkészületi munkálatai miatt. Megkezdődött a 4-6-os villamospálya felújítása is, ami vélhetően augusztus végéig tart majd.

Rendezvény előkészületei miatt lezárták a Bem rakpartot a Batthyány tér és a Vitéz utca között a forgalmat a Fő utcába terelik: Lezárták a Csalogány utcát a Fő utca és a Bem rakpart között, valamint a Nagy Imre teret a Fő utca és a Gyorskocsi között. Aztán ma fél 1-től lezárják a fél 5-ig a budai alsó rakpartot az Üstökös utca és a Döbrentei tér között - ismertette Retkényi Dóra, a BKK-Info munkatársa.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!