2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Böhöm teherautók teszik tönkre az amúgy is életveszélyes utat

Hír TV

2018. június 2., szombat 18:58, frissítve: szombat 19:42

A Csongrád megyei Sándorfalván halad át a Szeged és Ópusztaszer között fél milliárd forintból épülő kerékpárút. Az építkezésről ezen a szakaszon hordják egy közeli telekre a kitermelt földet. A sándorfalviak attól félnek, hogy az útjuk még rosszabb lesz, mire megépül a kerékpárút.

Épülő kerékpárútért cserébe leépülő autó – ez jellemzi a Szegedet Sándorfalvával összekötő szakaszt. Hatalmas, negyventonnás kamionokkal viszik erre a kitermelt földet a közeli depóba. Naponta legalább 4000-en járnak az úton, sokan a 8000 lakosú Sándorfalvára és az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba is ezen az úton jutnak el.

– A 4519-es számú közút valamiért mostohagyereknek számít az utak között Csongrád megyében. Én egy missziót folytatok annak érdekében, hogy végre valaki állítsa helyre. Hiszen a közútkezelő először lemarta, aztán nem volt hajlandó felfesteni a közúti jelzéseket rá, most pedig olyan állapotban van, hogy biztonságtalan rajta közlekedni. Mint autó-gépészmérnök, tudom, hogy milyen hatalmas igénybevételt jelent az autóknak, a rajta közlekedőknek. Balesetveszélyes útszakaszról beszélek – nyilatkozta Dudás Zoltán, a Csongrád megyei közgyűlés jobbikos képviselője.

Az útszakaszon legutóbb egy német házaspár szenvedett tengelytörést. Bors Lóránd felesége pedig egyéves gyermekükkel a kocsiban kapott kettős defektet a letöredezett útszél miatt.

– Majdhogynem az árokban állt meg az autó az egyéves gyerekkel. Ezzel inkább az a fő probléma, hogy ez annyira megszokott már itt, hogy a vészvillogós autó mellett gyakorlatilag a rendőr elment úgy, hogy meg sem állt. Én egy jegyzőkönyvet szerettem volna felvetetni, és több mint egyórás várakozás után a rendőr kijött, nyilván vészvillogós autóval és szirénás autóval biztosított, amíg elkezdtem a pótkerékcserét. Majd közölte, hogy úgysincs semmi értelme, mert ők úgysem vehetnek fel jegyzőkönyvet – számolt be kálváriájáról a férfi.

A 17 kilométeres kerékpárút uniós pénzből épül Szeged és Ópusztaszer között és várhatóan még idén kész lesz. Azt, hogy az életveszélyesnek számító közutat mikor újítják fel, nem lehet tudni.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!