2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Napi aktuális 05:00

Bogdán: Inkább leszek köpésálló

Hír TV

2017. október 25., szerda 17:11, frissítve: szerda 18:19

Fenntartja azt az állítását Cserdi polgármestere, hogy néhány hete egy nyolcadik kerületi fórum után inzultálták őt. Bogdán László szerint megrúgták és le is köpték. A fórumot szervező Roma Parlament elnöke szerint ez nem igaz. Horváth Aladár úgy véli, hogy a polgármesternek orvosi kezelésre lenne szüksége.

Szeptember 25-én látta vendégül a Horváth Aladár vezette Roma Parlament Budapesten Cserdi polgármesterét. A több mint kétórás fórumon többen is bírálták Bogdán László korábbi nyilatkozatait, amelyekben például a cigányok foglalkoztatásáról és a bűnözés felszámolásáról osztotta meg nézeteit. A rendezvényen azzal is vádolták a Baranya megyei falu cigány polgármesterét, hogy ezekkel a kijelentéseivel csak növeli a lakosság többségében meglévő cigányellenességet.

Nem szabad egy fajgyűlölővé vált, egy újnácizmus, nácizmus felé elmozdult többségi társadalomban ezekről így beszélni, mert nincs olyan kijelentésed, amely ne bántaná. Olyan, mintha késsel szurkálnád a cigányokat – ezt Zsigó Jenő szociológus mondta Bogdán Lászlónak, akinek a fórum végén már nem volt ideje reagálni a vádakra, ráadásul a hallgatóság soraiból volt, aki a polgármestert becsmérelni kezdte.

A rendezvény után az utcán egy háromfős társaság – elmondása szerint – megrúgta és leköpte Bogdán Lászlót. A polgármester ezt csak hetekkel később, a Privátszféra adása után erősítette meg a nyilvánosság előtt.

Valóban a taxiig elkísért az Aladár meg egy hölgy. Aztán kifelé jövet hátsón billentettek, és kaptam ide szépen egy kis köpést is. Nyilván ez nem bűn, mert ha ez az elintézési módja, akkor leszek inkább köpésálló – mondta Bogdán.

A Roma Parlament vezetője, szerint nem történt semmilyen támadás. Horváth Aladár viszont már a Privátszféra adásba kerülése előtt perrel fenyegetőzött, mondván, hogy semmi köze a Bogdán Lászlót ért inzultushoz. A volt SZDSZ-es képviselő azt állítja, hogy a cserdi polgármester hazudik.

Egyszerűen nem értem, azt gondolom, hogy ő beleragadt ebbe a metaforába. Azt feltételezem, hogy képletesen használta, hogy őt itt inzultálták, és beleragadt ebbe a történetbe, és valóságként éli meg, de ez már nem én rám tartozó kérdés, ez már a pszichológus vagy pszichiáter területére tartozó ügy – nyilatkozta Horváth Aladár. 

Bogdán László azt mondja, mivel a tettesek hárman voltak, és fel sem ismerné őket, ezért nem látta értelmét feljelentést tenni, és nem szeretne vitába sem bonyolódni Horváthékkal, de az állításait fenntartja.

Ki az, aki nem fél ettől? Ki? Egyetlenegy lehetőségem van: nem megyek egyedül sehova. Nem viszek magammal olyan embert, akit féltek, és persze hogy féltem a családomat. Hogyne félteném – mondta Cserdi polgármestere.

Bogdán László volt az, aki az őcsényi botrány után a Hír TV egyik műsorában felajánlotta, hogy a falujában szívesen látna vendégül legálisan Magyarországon tartózkodó menekülteket. Emiatt – elmondása szerint – rengeteg szóbeli fenyegetést kapott.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!