2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Bezárta kapuit a Néprajzi Múzeum

Hír TV

2017. december 3., vasárnap 21:32, frissítve: hétfő 10:06

Bezárt a Néprajzi Múzeum. Az intézmény háromnapos – egyben zárófesztiválját – több ezren tekintették meg. A múzeum a Liget-projekt keretében a Városligetbe költözik. Két épületet húznak fel a Felszabadulás téren lévő parkoló helyére – az egyik a raktárként fog üzemelni, míg a másik a kiállításoknak ad helyet. Az új intézmény várhatóan 2019 év végén nyitja meg kapuit a látogatók előtt. Az eddigi Kossuth Lajos téri épületet visszafoglalja eredeti tulajdonosa, a Kúria.

„Azért van szükség a Kossuth téri épületben a kiállítások bezárására, mert le kell bontanunk ezeket a tárlatokat, és ezen tárlatok helyén tudjuk kialakítani azokat a munkaállomásokat, ahol az épületben őrzött, több százezernyi műtárgyat a raktárból kihozva elő kell készíteni a költözésre, fotózni, digitalizálni, állományvédelmi eljárások alá vonni, és csomagolni kell, máshol nincsenek terek” – mondta Kemecsi Lajos, a múzeum főigazgatója.

A Néprajzi Múzeumé a régió egyik legjelentősebb, 35 ezer darabos népi kerámiagyűjteménye. Ebben a Kárpát-medencei anyag mellett távoli kontinensekről származó tárgyak is jelentős mennyiségben szerepelnek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!