2024. 04. 21. Vasárnap Konrád napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Bérfeszültségtől tart a szakszervezeti vezető

Hír TV

2018. július 12., csütörtök 10:02, frissítve: csütörtök 21:49

Nem szólalhatott fel a törvényalkotási bizottságában a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke a bizottsági tagok többségének tartózkodása miatt. A szövetség elnöke, Kordás László a kafetéria-módosításáról mondta volna el álláspontját. Az elnök szerint a béren kívüli juttatások átszabásával évi 90 ezer forinttól is eleshetnek a dolgozók, ez pedig több, mint 2 millió embert érint.

Az országgyűlés törvényalkotási bizottságában szerette volna ismertetni a kafetéria módosításáról szóló álláspontját Kordás László. A bizottság kormánypárti tagjainak tartózkodása miatt a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke nem szólalhatott fel.

„Kérem, hogy a bizottság döntsön arról, hogy a Magyar Szakszervezeti Szövetség képviselőjének hozzászólását engedélyezik-e? Kérem, hogy most szavazzanak... A bizottság 12 igen és 21 tartózkodó szavazattal úgy döntött, hogy nem ad szót a megjelent képviselőnek” – mondta a Törvényalkotási Bizottság elnöke, Hende Csaba.

Az MSZP-s képviselők kivonultak az ülésről. „Itt iskolakezdési támogatásról, albérleti támogatásról, utazási támogatásról van szó. Ez mind-mind a magyar családokat fogja érinteni, akiknek csökkenni fog emiatt a jövedelme, hogyha a kormány javaslatát a parlament elfogadja. Maga az eljárás teljesen elképesztő és felháborító, hogy meg sem hallgatták a szakszervezet elnökének javaslatait, véleményét” – fogalmazott Tóth Bertalan.

Pedig a béren kívüli juttatások módosítása Magyarországon több, mint 2 millió embert is érinthet. A számítások szerint a kafetéria átszabásával évente 90 ezer forinttól esnek el a dolgozók.

„Nem értjük, hogyha fontos számára az öngondoskodás, akkor miért szünteti meg az adókedvezményét a nyugdíjpénztárba befizetett munkáltatói összegeknek vagy az egészségpénztárra, a munkáltatói összegeknek. Nem értjük, hogyha a határon belüli mobilitás egy fontos cél, akkor a lakhatási támogatás, az albérleti hozzájárulás, vagy a hosszútávú lakás-törlesztőrészletben való részvételt a munkáltatónak miért szünteti meg a kedvezményét a kormány és hogyha már a családoknál tartunk, a családpolitika nagyon helyesen fontos társadalompolitikai célja a kormánynak, akkor miért szünteti meg az iskolakezdési támogatásnak a kedvezményét vagy akár a diákhitel-átvállalásának kedvezményét?” – tette fel a kérdést a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke, Kordás László.

Az erről szóló javaslatról már július 20-án szavazhat a parlament.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!