2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Róma - Cinecitta magyarul

Következik:

Napi aktuális 00:10

Bárándy: Nem kerülök egy platformra Orbánnal

Hír TV

2017. november 24., péntek 12:48, frissítve: péntek 13:09

Nem tud elképzelni egy Fidesz–MSZP-kormányt a szocialista Bárándy Gergely. Az ellenzéki politikus Török Gábor politológus véleményére reagált, aki szerint 2018-ban ha a Fidesz koalícióra kényszerül, akkor ahhoz a szocialistákban találhat partnerre.

Úgy gondolom, hogy az MSZP van a legközelebb ahhoz, hogy ezt megtegye – mondta hétfőn a Hír TV-ben Török Gábor arról, hogy ha a Fidesz a 2018-as választás után koalícióra kényszerül, akkor ahhoz a szocialistákban találhat partnerre. A politológus szerint az ellenzéki pártok közül nekik van a legnagyobb szükségük a hatalomra a túléléshez.

Egyrészt az ember érvényesíteni tudja a saját szakpolitikai programját, másrészt pedig, hogy legyen Audija és titkárnőhad kísérje a mozgását. Természetesen van egy csomó olyan járulékos haszon, ami a kormányzással együtt jár – jelentette ki a szakember.

A szocialista Bárándy Gergely viszont elképzelhetetlennek tart egy olyan kormányt, amelynek a Fidesz és az MSZP is tagja.

Egyszerűen képtelen vagyok elképzelni azt, hogy egy platformra kerüljek Kövér Lászlóval, Németh Szilárddal, Orbán Viktorral meg Rogán Antallal – reagált.

A másik nagyobb baloldali párt vezetője, Gyurcsány Ferenc is kizártnak tartja, hogy az MSZP politikai alku után összeálljon a Fidesszel. A DK elnöke eszerint egy ilyen koalícióval gyakorlatilag felszámolnák magukat a szocialisták.

Én az MSZP-t tisztességes demokrata pártnak gondolom, és azt is nagyon jól tudják, hogy aki a Fideszt hozzásegíti még négy év kormányzáshoz a mi oldalunkról, annak politikailag vége van. Úgyhogy ebben elég erősen meggyőződve ezt a forgatókönyvet kizártnak gondolom – vélekedett Gyurcsány.

A Fidesz nem reagált a politológus felvetésére.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!