2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Bár késik a Nemzeti Lovarda, kötbért nem kér az állam

Hír TV

2017. november 10., péntek 10:22, frissítve: péntek 10:43

Lázár János szerint nem a kivitelező hibázott. Az épületet október végén kellett volna átadni.

Nem kell kötbért fizetnie a kivitelezőnek a Nemzeti Lovarda átadásának csúszása miatt. Lázár János a kormányinfón azt mondta, a közmű kiépítésével csúsztak meg. A Várba tervezett Nemzeti Lovarda átadási határidejét többször módosították, az utolsó dátum 2017. október 31-e volt.

A lovarda átépítésének és bővítésének beruházója a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. A kivitelezést az állami tendereken jól szereplő konzorcium végzi, a West Hungária Bau Kft., valamint Mészáros Lőrinc családjának érdekeltsége, a Fejér-B.Á.L. Zrt. A közbeszerzési adatbázisban a lovarda kivitelezési szerződése nincs benne. A munkát eredetileg nettó 2,5 milliárd forintért vállalták el a kivitelezők. Az összeget menet közben a vagyonkezelő megfejelte több mint 300 millió forinttal a pótmunkákra hivatkozva.

A kivitelező már nyáron jelezte, hogy nem fog elkészülni október 31-ig. Tehát a kivitelezői késedelemről értesítette a megbízót, és voltak egyeztetések tudomásom szerint. A kivitelezés késedelmének közműkiváltási okai is voltak. Tehát nem a kivitelező munkájában van a hiba − jelentette ki a miniszter.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!