2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Balogh: Elvette a romák pénzét Farkas Flórián

Hír TV

2018. április 1., vasárnap 15:30, frissítve: vasárnap 19:59

Harmincmilliárd forintot tett el Farkas Flórián – állítja Balogh János azon a hangfelvételen, ami szombaton került a Magyar Nemzet birtokába. Ahogy arról a Hír TV is beszámolt, az Országos Roma Önkormányzat elnöke fiktív számlák kiállítására akart rávenni egy helyi rendezvényszervezőt, aki rögzítette a beszélgetést. A felvételen szóba kerül egy bizonyos Flóri, aki Balogh szerint a Roma felzárkóztatási program pénzét: „vette el”.

– Ez kampány, senki nem fogja megnézni a számlát. Ez egy olyan dolog, ami akad mindenkinek, ez kampány. Milliárdokat kapnak pártok, akik 106 egyénibe elindulnak, azok egymilliárdot kapnak. Legyen az a számviteli adatokba, (...) hogy mit tudom én... rendezvényszervező...

– Persze benne van, hangosítás, színpadi tevékenységet kiegészítő stb.

– Kordonállítás, biztonsági őr.

– Ja, ja, minden.

– Azt, amit te akarsz...

Az Országos Roma Önkormányzat elnöke a számlázási visszaélések rendszerét magyarázza egy hangfelvételen. Tóth Zoltán ibrányi vállalkozó szombaton jelentette be, hogy Balogh János választási csalásra akarta rávenni. A felvételen szó esik egy bizonyos Flóriról, aki több milliárdot tett el roma vezetőként.

Mindketten Farkas Flóriánra gondoltunk a felvételen – erősítette meg Tóth Zoltán.

A rendezvényszervezőként dolgozó fiatalember már az első kapcsolatfelvételkor gyanakodott, ezért döntött úgy, hogy rögzíti a találkozót Balogh Jánossal. Az ORÖ-elnök nyomdafestéket nem tűrő szavakkal beszélt a Lungo Dromot vezető Farkas Flóriánról.

– A Flórit, ne érts félre. Én azért vettem át a k**** anyját azt a számot... ami pénzt elrabolt meg pénzt elvitt. Harmincmilliárd forint (...). Harmincmilliárd, gondolj bele.

– Az igen...

– Átküldött.

– És mindezt a romáktól...

– Azt ő úgy vette el, az romafelzárkóztatásra volt. Átküldött 200 millió forintot, visszavittek neki 170-180-at cashbe.

Tóth Zoltán szerint ugyanerre akarta őt is rávenni Balogh János elnök.

Lényegében elmondja ott a felvételen a metódusát, hogy akár ilyen 200 milliós számlázásokat is megcsinált ezzel a módszerrel, mint ahogy most megkért arra, hogy ezt teljesítsük – mondta a rendezvényszervező.

Balogh Jánost 2016-ban egyedüli jelöltként Farkas Flórián javaslatára választott meg a lungo dromos többségű szervezet az ORÖ elnökének. Az ibrányi hangfelvétel alapján a választás rendje elleni bűncselekmény miatt a Magyar Nemzet és az MSZP is feljelentést tett.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!