2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Balog a romapénzköltésekről: Mindenki döntse el maga, hogy jogos-e

2015. április 10., péntek 15:45, frissítve: péntek 15:53

Egymásra mutogat az adóhatóság és az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Országos Roma Önkormányzat Híd a munka világába nevű programjának pénzköltéseivel összefüggésben – írja a 444.hu.

Hadházy Ákos újabb feljelentését ugyanis az Emberi Erőforrások Minisztériumának belső vizsgálatára hivatkozva utasította el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Néhány napja viszont a tárcavezető arról beszélt, hogy a minisztérium azért nem firtatta a visszásságokat, mert a NAV nem találta aggályosnak az ügyet.

A Hír Televíziónak egyébként Balog Zoltán ma úgy nyilatkozott, a minisztériumnak csak arra volt hatásköre, hogy az uniós források felhasználását ellenőrizze. A tárcavezető hangsúlyozta, találtak szabálytalanságokat, és emiatt eljárást is indítottak. A politikus szerint egyébként a gellérthegyi kétszázmilliós székházvásárlás kivizsgálása nem a minisztérium feladata.

– Most, hogy a romák is vásárolhatnak-e székházat egyébként EU-s pénzből a Gellérthegyen, vagy nem, ezt döntse el mindenki maga. Amennyiben megfelel a kiírásnak, és a vizsgálóbizottság azt állította, hogy ez megfelel, akkor a kiírásnál kell keresni, hogy szükség van-e arra, hogy egy ilyen programhoz ott és egy ilyen székház legyen. Ezt el kell döntenie annak, akik a kiírást tették, ez nem az én hatásköröm – mondta Balog Zoltán.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!