2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Napindító 07:30

Bajban a lakók, megszűntek a bérleti szerződések

2015. március 13., péntek 11:35, frissítve: szombat 15:33

Mégsem önkormányzati lakást béreltek éveken át azok a miskolci lakók, akik feje fölül most eladhatja a házat a végrehajtó. Az épületet még 2006-ban újította fel egy ingatlankezelő, melytől az önkormányzat bérbe vette az épületet. A cég ellen nemrég felszámolás indult – ezzel a bérleti szerződések megszűntek. Az önkormányzat ezért saját bérlakásokat ajánlott fel a bajba jutott lakóknak – a probléma csaknem hetven lakást érint.

A Pálinkás család két éve költözött egy bérlakásba, úgy tudták, hogy a bérbeadó a miskolci önkormányzat. „Akkor nekem senki nem mondta, hogy ez egy különálló épület, és az önkormányzatnak csak valamennyi része van benne, meg a MIK Zrt.-nek is, mert ez a Doxabi Kft.-é, és ezt nem mondta senki” – mondta Pálinkás Ferencné.

A lakók félnek, nem tudják, meddig maradhatnak. A 2006-ban felújított épület hasznosításában a miskolci önkormányzat ingatlankezelő cége is érdekelt, de a többségi tulajdonos a Doxabi Zrt. A lakásokat az önkormányzat egy másik magáncégtől bérelte, amely tavaly felszámolás alá került. Az önkormányzati ingatlankezelő szerint a bérleti szerződések megszűntek. A bérlőknek a Miskolci Ingatlankezelő Zrt. – bár jogilag nem lenne kötelessége – külön lakásokat ad. „Ahhoz, hogy igazságosabb legyen a rendszer, egy belső pályázatot írunk ki. Kifejezetten az ott lakó bérlőknek, külsős pályázók nem vehetnek részt. Egy nyolcvan lakásból álló keretre lehet pályázni, tizenöt nap áll rendelkezésükre a bérlőknek, hogy egyszerűsített feltételek mellett pályázhassanak. Például bánatpénzt sem kell fizetniük, ismerjük őket, régóta bérlői az önkormányzatnak” – mondta Székely Domokos, a MIK Zrt. vezérigazgatója.


A felszámoló későbbre ígért tájékoztatást.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!