2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Azért nem csatlakozunk az uniós ügyészséghez, mert Soros

Hír TV

2018. június 11., hétfő 15:03, frissítve: hétfő 16:17

A bírói függetlenség és az Európai Ügyészséghez való csatlakozás is téma volt a parlamentben, napirend előtt. Az ellenzéki felszólalók arról beszéltek, hogy a Fidesz részben gazdasági érdekek miatt rombolná tovább a demokráciát, a kormánypárti képviselők válaszként Sorosoztak és az ellenzéki pártok belügyeit firtatták.

Az Európai Ügyészséghez való csatlakozást kérte számon a Fideszen a Parlamentben Vadai Ágnes. A DK-s politikus napirend előtt azt hangoztatta: köztörvényes bűnözők vannak hatalmon.

„Ezért nem akarnak önök Európai Ügyészséget sem, mert félnek a börtöntől. Ezt a kormányzást az Európai Ügyészségen úgy neveznék, no nem keresztény demokrácia, hanem különösen nagy értékre, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és hivatali visszaélés. Ez az igazság” – jelentette ki a DK-s politikus.

A kormány nevében válaszoló Németh Szilárd a megszokott kommunikációs paneleket ismételte meg. „Akkor, amikor a szomorú ellenzéki kenyeret kell enniük immár harmadszor, ugye az emberek döntése értelmében, akkor Brüsszelből kapnak megrendelést, hogy Brüsszeli érdekeket képviseljenek itt a magyar Parlamentben és ezt nem tűrhetjük, és ugyanezt tapasztaljuk akkor, amikor a bevándorlással kapcsolatban folyamatosan azt szajkózzák, ami benne van a Soros-tervben” fogalmazott az államtitkár.

A saját befolyása alá hajtotta az ügyészséget a Fidesz és ezt tervezi a bíróságokkal, állítják a szocialisták. Tóth Bertalan szerint a tervezett közigazgatási bíróságon megbundáznák az eléjük kerülő ügyeket.

„Nem tudom mennyit egyeztetettek Vadai képviselő asszonnyal, de ami összetartozik, az összetartozik” - a kormány nevében válaszoló államtitkár a két felszólalás összecsengésén élcelődött, majd Völner Pál a legfőbb ügyészt védte, Polt Péter szakmai múltjával érvelt függetlensége mellett.

Jobbik képviselője, Hegedűs Lorántné az önkormányzatiság mellett állt ki napirend előtt és azt a sajtóban megszellőztetett kormányzati tervet bírálta, amely szerint az 5000 fő alatti településeken nem választhatnának képviselőket.

A miniszterelnöki kabinetiroda államtitkára, Dömötör Csaba valódi válasz helyett a Jobbik belügyeiről értekezett.

Az Párbeszéd képviselője az oktatás helyzetéről beszélt napirend előtt, de kormánypárti képviselők nem értékelték felszólalása címét.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!