2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

A szervezetek tanácstalanok, a kormány tagad

Hír TV

2017. december 29., péntek 17:06, frissítve: péntek 18:04

Tagadja a kormány, hogy szabályozná a közterületi ételosztást. Jövőre már az Ételt az Életért Alapítvány sem teheti ezt karácsonykor a Blaha Lujza téren, ahogy több szervezet sem tudja, hogy mit hoz a jövő.

Hosszan kígyózott a sor szenteste előtti nap a Blaha Lujza téren. A Krisna-tudatú hívők által alapított Ételt az Életért Alapítvány oszt már évek óta karácsony előtt ételt ezen a területen.

A Blaha Lujza téren összesen ötven tonna élelmiszert és közel ötezer adag ételt szolgáltunk fel az oda érkezőknek – mondta Szilaj Péterné Csilla, az Ételt az Életért Alapítvány szóvivője.

Valószínűleg jövőre már ennek az alapítványnak is máshol kell osztania az ételt a rászorulóknak, bár az engedélyük megvan, már jelezték nekik, hogy más helyszínt kell találniuk.

Az év során öt kiemelt ételosztást tartunk, ebből hármat a Blaha Lujza téren és kettőt pedig a Flórián téren. Nem olyan régen kaptuk a tájékoztatást a Fővárosi Önkormányzattól, egy szóbeli tájékoztatást arról, hogy valószínűleg a jövő karácsonyi ételosztás idején már a Blaha Lujza tér építési terület lesz, megkérték, hogy próbáljunk meg mi is helyszíneket találni, illetve ők is gondolkodnak azon, hogy mi lenne az erre alkalmas, megfelelő helyszín – tette hozzá Szilaj Péterné Csilla.

A Heti Betevőnek 2016 májusáig volt területfoglalási engedélye az ételosztásra, azonban idén télen mégis oszthattak ételt a Klauzál téren. Egyik alapítójuk azt mondja: nem tudják még, hogy mit hoz a jövő.

Megkaptuk december 17-re és 24-re a Klauzál teret használatra, aztán, hogy a következőkben mi lesz… most vasárnap és az azt követő hetekben, még nem tudjuk, mi mindenesetre újra meg fogjuk próbálni a kérelmet – szögezte le Nagy Emese, a Heti Betevő alapítója.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány el akarja dugni a rászorulókat, ezért nem akarja megadni a területfoglalási engedélyeket a belvárosi területekre.

Azok a pártok és civil szervezetek, amelyek ezeket az adományozásokat szervezik, azok tükröt tartanak az Orbán-rendszer elé, és Orbán Viktor nyilván nehezen viseli, hogy tönkretette ezt az országot, és több tízezer ember éhezik, és több mint hárommillió szegény él ebben az országban ˜– nyilatkozta Gréczy Zsolt, a párt szóvivője.

Az LMP szerint a kormány nem csak az engedélyadással trükközik, de a hátrányos helyzetű családok pénzét is elmutyizták.

Amikor egy 13 milliárdos közbeszerzést megnéztünk, amelyikben az élelmiszercsomagokat vásárolták, akkor azt láttuk, hogy a nyertes ajánlattevőt kiválasztották egyetlenegy ajánlatból, de nem azért, mert csak egyetlenegy cég adott ajánlatot, hanem azért, mert a többi, a kormánynak nem kedves ajánlatot kizárták, mikor beérkezett négy ajánlat, hármat kizártak, és valami egészen elképesztő módon indokolták, azzal indokolták, hogy azok túl olcsók voltak – véli a párt társelnöke, Hadházy Ákos.

Az egyházi államtitkár a rászorulók étkeztetésével kapcsolatban érdemi választ nem adott, inkább ehelyett személyeskedett.

Semmiféle szabályváltozásról most nem beszélünk. Boldog új évet kívánok önöknek, a Hír TV-nek a dolgozóinak, sokan nem tehetnek róla, hogy munkát ott kapnak, egy józanabb tulajdonost kívánok önöknek, és mindaddig részleteiben nem fogunk a Hír TV-nek nyilatkozni, amíg bocsánatot nem kér a kevésbé józan tulajdonos. Köszönöm szépen – hangzott Soltész Miklós válasza.

A kormány folyamatosan tagadja, hogy szabályozná az ételosztást, azt mondják: folyamatosan bővítik majd az erre szánt kormányzati forrásokat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!