2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Az OLAF-nyomozás sem rázta meg az Eliost

Hír TV

2018. március 13., kedd 09:34, frissítve: kedd 09:45

Bár az Elios munkáival kapcsolatosan az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) több hónapig nyomozott, majd tavaly januárjában a magyar ügyészségnek is benyújtotta a vizsgálati jelentését, a céget a jelek szerint ez nem rázta meg különösebben. A 2017-es közvilágítási közbeszerzéseiket is gyanús körülmények között nyerték el – írja az Index.

A MÁV-nál 1,4 milliárd forintért alakíthatták ki 17 állomás LED-világítását, az egyetlen ellenük induló cég pedig egy összecsapott pályázatot adott be. Mátészalkán 262 millióért korszerűsíthették a közvilágítást, miután megnyerték a meghívásos közbeszerzést. A másik három indulóval a miniszterelnök vejének egykori vállalkozása már dolgozott együtt, a negyedik pedig a felcsúti polgármester cégeivel vállalt közös munkát.

Az unió csalás elleni hivatala több, bűncselekmény gyanúját felvető körülményt talált az Elios korábbi közbeszerzéseinél. A szabálytalanságok miatt 13 milliárd forintot kérhet vissza az Európai Bizottság. Az érintett időszakban, azaz 2015-ig Tiborcz István érdekeltségébe tartozott a cég.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!