2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Az MSZP-elnök, az Együtt vezetése és Vona Gábor is lemondott

Hír TV

2018. április 9., hétfő 07:28, frissítve: hétfő 08:38

Molnár Gyula MSZP-elnök, az Együtt teljes vezetése és Vona Gábor is lemondott a választási eredmények ismertetése után. Gyurcsány Ferenc a Fidesz kétharmadát firtatta, Karácsony Gergely pedig azt hangsúlyozta, hogy a Fidesz tisztességtelen eszközökkel érte el az újabb kétharmadot.

A választási eredmény után Vona Gábor bejelentette lemondását a Jobbik elnöki posztjáról. A párt miniszterelnök-jelöltje ugyanakkor azt hangsúlyozta, hogy a magasabb részvétel mellett is ők lettek legerősebb ellenzéki párt. „Az elkövetkező időszakban a Fidesz fogja irányítani Magyarországot. Hogy ki fogja-e tölteni az elkövetkezendő négy évet vagy sem, azt majd meglátjuk. De jelen pillanatban a helyzet az, hogy a Fidesz megnyerte a választást. Nekem, a Jobbik miniszterelnök-jelöltjének, a Jobbik elnökének ezt el kell ismernem. De mivel azt ígértem, hogy ha nem a Jobbik nyeri a választásokat, akkor én benyújtom a lemondásomat, és mivel szoktam tartani a szavamat, természetesen tartom most is, vagyis benyújtom a lemondásomat. A holnapi napon a Jobbik elnöksége összeül, és meg fogjuk tervezni az előttünk álló feladatokat” – fogalmazott Vona Gábor.

Tekintse meg Vona Gábor teljes beszédét:

A Párbeszéd és a szocialisták közös miniszterelnök-jelöltje a hivatalos eredmények közzététele után azt hangsúlyozta, hogy a Fidesz hazugságkampánnyal és saját magára szabott törvényekkel alakította az eredményeket. „Nyilvánvaló, hogy az eredmény messze elmaradt attól, amiben hittünk, amiért dolgoztunk, és nyilvánvalóan jó szívvel gratulálna a vesztes a győztesnek, de sajnos Magyarországon ezt nagyon nehéz megtenni, és nem azért mert kicsinyesek vagyunk, hanem azért, mert pontosan tudjunk azt, hogy mi minden van benne abban a győzelemben, abban, amit a Fidesz learatott. Hogy mennyi hazugság, hogy milyen médiatúlsúly, milyen választási szabályozás” – fogalmazott Karácsony Gergely.

Tekintse meg Karácsony Gergely teljes beszédét:

A vereség után lemondott az MSZP vezetése is. „Az MSZP elnöksége benyújtja a lemondását. Felelősek vagyunk a kialakult helyzetért” – jelentette ki Molnár Gyula.

Az LMP miniszterelnök-jelöltje szerint az ellenzéki politizálás új szintjére és minőségére van szükség.„Én mostantól ezen fogok dolgozni, keményebben és elszántabban mint valaha, ugyanakkor még nagyobb alázattal és még nagyobb szolgálattal Magyarország és szeretett hazánk irányába. Mert én úgy látom és úgy értékelem a helyzetet ma, hogy nagy a baj ebben az országban, minden küzdeni akaró, minden küzdeni vágyó és küzdeni tudó emberre szükség van. Ezért minden magyar állampolgárt arra kérek, ezért arra kérek mindenkit, hogy ne adja fel, ne adja fel azt a küzdelmet, amit elkezdtünk, ugyanis a jövő a mi kezünkben van” – emelte ki Szél Bernadett.

Tekintse meg Szél Bernadett teljes beszédét:

Bonyolult és tisztességtelen választási körülményekről beszélt a részeredmények megjelenése előtt a DK elnöke. „Egyetlenegy kérdés maradt nyitva, ami perdöntő a választáson, hogy amire megszámolják az összes szavazatot, lesz-e a Fidesznek kétharmada vagy sem. Abban reménykedünk, mára nyilvánvalóan ez maradt, hogy ez ne történjen meg. Mert, ha az elmúlt négy évet károsnak és borzasztónak gondoltuk, akkor egy kétharmados fékevesztett Fidesz, amely úgy érzi, hogy az elmúlt négy év politikája sikert hozott, helyreállítja neki a kétharmadot, ez a határtalanság és az embertelenség politikája lesz” – húzta alá Gyurcsány Ferenc.

„Fáj ez, ami történt, és nem tudunk gratulálni a Fidesznek, és nem tudunk gratulálni Orbán Viktornak” – a Momentum elnöke a Fidesz ekézése után az ellenzéket is kiosztotta. „Meddig akarjuk még ennek az ellenzéknek a kezébe adni a sorsunkat? Akkor ne menjünk el Magyarországról! Akkor maradjunk itt! Mi itt fogunk maradni” – tette hozzá Fekete-Győr András.

Az Együtt várhatóan az egy százalékot sem érte el a választáson, a párt elnöksége az eredmények tükrében lemondott. „Ebben a helyzetben nyilván be kell jelentenünk: az Együtt elnöksége lemond a pozíciójáról. Tudomásul vesszük a választási eredményt, és ennek vállaljuk mind a politikai, mind az egyéb következményeit. Ennél tovább ma nem tudunk menni, nyilván a következő napokban eldöntjük, hogy a párt sora mi lesz, és a közösség hogyan tud működni a jövőben tovább” – közölte Juhász Péter, a párt elnöke.

Az Együtt 0,67 százalékot szerzett, így még állami támogatásban sem részesülhet – egyedül csepel-soroksári mandátumuk biztos.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!