2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Az MSZP a parlament helyett az utcára menne

Hír TV

2018. január 15., hétfő 10:19, frissítve: hétfő 13:56

Szerdán dönt az MSZP arról, hogy támogatja-e az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását, amit a Jobbik a tavaly befogadott 1300 menekült és a letelepedési kötvények miatt kezdeményezett. A parlamenti pártok közül az LMP várhatóan az ügy mellé áll. Az ülés összehívásához 40 képviselő aláírása szükséges.

„Felesleges vitanapokat összehívni, mert lényegében a kormánypárti média elhallgatja, hogy mi zajlik a Parlament falain belül. E kérdésben még nem döntöttünk. Azt gondoljuk, hogy most kint kell lenni az emberek között, és az embereknek kell elmondani” – mondta a képviselő.

Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság szintén szocialista elnöke még januárban meghallgatná a testületben a miniszterelnököt. Az MSZP-s politikus az állítólagos Soros-tervről is kérdezné Orbán Viktort.

„A parlamenti demokrácia szabályai szerint el kell jönnie. Bár jogi kötelezettségei nincsenek, a politikai kultúra alapján el kell jönnie, különösen azért, hiszen mind a Soros-terv létezése vagy nem létezése, mind az 1300 személy befogadása a kormányzati kommunikáció középpontjában volt. Ezért a magyar embereknek tisztán kell látni, és a miniszterelnöknek is az érdeke tisztázni a kérdéseket, különben könnyen az a vélemény alakul ki, hogy a Soros-terv márpedig nem létezik, nincs rá bizonyíték; illetve hogy mégiscsak lehet valami az 1300 ember titkos befogadásában” – fejtette ki.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!