2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Az MNB nyereségéből kártalanítanának a szocialisták

2015. március 17., kedd 12:27, frissítve: kedd 12:57

A győri foci helyett a Quaestor károsultjaiért kellene aggódnia a kormánynak – mondta napirend előtti felszólalásában a szocialista Lukács Zoltán. Az MSZP az ügyészséghez fordul, és azt követeli, hogy a Magyar Nemzeti Bank nyereségéből kártalanítsák a károsultakat. Tállai András szerint az a párt támadja a kormányt, amely semmit nem tett a pénzügyi visszaélések megakadályozásáért.

A szocialisták szerint a kormánypárt térfelén pattog a labda a brókerbotrányban. Lukács Zoltán azt mondta, hogy pártja az ügyészséghez fordul és azt követeli, hogy a kormánytól független Magyar Nemzeti Bank több százmilliárdos nyereségéből kártalanítsa a Quaestor ügyfeleit. „Segíteni akarunk az embereken, segíteni akarunk azon a kétszázezer emberen, akinek a kis pénze, az utolsó megtakarítása maradt benn ebben a bankban. Látjuk, hogy a miniszterelnök úr a győri foci miatt aggódik, ahelyett, hogy a kétszázezer ember miatt aggódna, akik most ott állnak a pénzük nélkül és nem tudják, hogy mi lesz a jövőjükkel. Nem a győri focit kell megmenteni elsősorban, hanem elsősorban a kétszázezer kisembert kell megmenteni, akinek a pénze beragadt” – mondta Lukács Zoltán, az MSZP frakcióvezető-helyettese.

„Uraim! Önök elősegítették a csalást, a korrupciót és most itt a vége! És ezt vegyék tudomásul.” Ezt válaszolta a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára. Szerinte az a párt támad, aki kormányzása alatt semmit nem tett azért, hogy a pénzügyi rendszer átlátható legyen. „Nem a Fidesz-kormány építette az első stadiont. Ha hiszi, ha nem, az MSZP-kormány építette a Quaestorral az első stadiont Győrben, és nem tizenkétmilliárdért egy csodálatos stadiont, hanem tizenhétmilliárd forint hitelből, amit a Magyar Fejlesztési Bank adott a Quaestornak. Amikor a Quaestorról, Fidesz-kapcsolatokról beszél, akkor számoljon el ezzel a tizenhétmilliárddal” – mondta Tállai András.


Ellenzéki közbekiabálásokkal megzavart válaszában Tállai azt is mondta, hogy 2002-ig, két évente ellenőrizték a brókercégeket, de ezt a jogszabályt a szocialista kormány 2004-ben, megváltoztatta. A parlamenti államtitkár szerint a korábbi jegybankelnök, Simor András megtakarításait azért fektette offshore-cégekbe, mert tudta, pénze akkoriban nem volt biztonságban.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!