2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

AZ LMP nyitott az egyeztetésre

2015. február 6., péntek 07:30, frissítve: péntek 08:19

Nyitott az összpárti egyeztetésre a magyar katonák esetleges iraki missziójáról az LMP - mondta Magyarország élőben című műsorunkban Schiffer András társelnök. Orbán Viktor miniszterelnök a Hír TV-nek adott interjújában beszélt arról, hogy Németország és Olaszország mellett hazánk is részt vehet a kurdisztáni békefenntartásban, ám ehhez a kormány széles körű politikai támogatást szeretne elérni.

„A múlt év közepén – ha jól emlékszem – az LMP volt az első párt, amelyik félreverte úgymond a harangot Magyarországon az iraki keresztényüldözés miatt. Nyilvánvalóan ez egy erkölcsi kötelesség Magyarország számára, hogy valamilyen módon nyújtson segítséget, ugyanakkor mindenféle magyar katonai szerepvállalást illetően célszerű egy ötpárti egyeztetés” – hangsúlyozta Schiffer András.

Ismert, Orbán Viktor miniszterelnök a Hír Televíziónak adott szerdai interjúban utalt arra, hogy a német hadsereggel együtt hamarosan magyar misszió mehet a Törökország, Irak és Irán határán található régióba. Ehhez azonban a parlament kétharmados többségének jóváhagyása kell.

A Schiffer Andrással készült teljes beszélgetés:

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!