2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Az erdélyi magyar gyerekek anyanyelvükön élvezhetik a filmeket

Hír TV

2017. december 21., csütörtök 08:17, frissítve: csütörtök 09:18

Már magyar szinkronnal vagy felirattal is játszhatják a filmeket a romániai mozik. A migránsokat befogadó magyar püspökökről ír az ENSZ menekültügyi hivatalának honlapja. Donald Trump a legnépszerűtlenebb amerikai elnök, ha a ciklusok első évét nézzük. Lapszemle.

Már magyar szinkronnal vagy felirattal is játszhatják a filmeket a romániai mozik – számol be a Krónika. Így az erdélyi magyar gyerekek anyanyelvükön élvezhetik a rajzfilmeket. Ezt eddig nem tette lehetővé a román mozitörvény, és a szabályt megszegő filmszínházak súlyos pénzbüntetésre számíthattak. A bukaresti parlament alsóháza most megszavazta a törvénymódosítást, amelyet a sepsiszentgyörgyi önkormányzat kezdeményezett, miután a város által fenntartott és működtetett Művész Moziban lehetetlenné vált a magyar szinkronos filmek vetítése.

A migránsokat befogadó magyar püspökökről ír az ENSZ menekültügyi hivatalának honlapja. A cikkben Beer Miklós és Fabiny Tamás is beszámol a menedékkérőkkel kapcsolatos élményeiről és a magyar lakosság reakciójáról. A szerző azt írja: az egyházi vezetők egy olyan országban siettek a bevándorlók segítségére, amely fogékony az idegengyűlöletre, és amelynek a kormánya büszkén vallja illiberálisnak magát.

Donald Trump a legnépszerűtlenebb amerikai elnök, ha a ciklusok első évét nézzük – összegzi több felmérés eredményét a The Independent. Az AP hírügynökség 32, a CNN és a Gallup 35 százalékosra méri Trump támogatottságát. Korábban Gerald Ford elnök tartotta a negatív rekordot, de még az ő népszerűségét is 42 százalékosra mérték 1974-ben, elnöksége első évének végén. Trump közvetlen elődei közül Barack Obama 51, George W. Bush 86 százalékon állt egy év hivatali idő után.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!