2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Állami áruház 19:10

Az enyhe idővel küzdenek a hazai sípályák

Hír TV

2017. december 23., szombat 07:02, frissítve: szombat 09:54

A hidegebb idő beköszöntével több magyarországi sípálya is kinyitott. A szezon minél hosszabbra nyújtása érdekében az üzemeltetők hóágyúzással igyekeznek fenntartani a hószintet, ami az enyhe időben nem egyszerű. Magyarországon egyre többen síelnek, és sokan az elérhetőség miatt választják a honi környezetet.

Egyelőre nem teljes hosszában, de már sízhető a visegrádi sípálya. A hidegebb idő beköszöntével megnyitotta kapuit a komplexum, ahol szinte minden korcsoport képviseltette magát.

Magyarországon tizenkét sípálya üzemel. A fővároshoz a visegrádi a legközelebbi, a szép panoráma, illetve a helyszíni bérlési és oktatási lehetőségek mellett az elérhetőség miatt választják ezt a helyet.

„Az adja a visegrádi pályának a varázsát, hogy könnyen elérhető, közel van, ha esik egy pici hó, tényleg egy óra alatt ide lehet érni, és a gyerekeknek tökéletes síterep tanulásra, arra, hogy hozzászokjanak” – mondta az egyik síelő.

Visegrádon már 2005 óta működnek hóágyúk, hogy szinten tudják tartani a pálya minőségét. Ehhez körülbelül 20-30 centiméternyi vastagságú hótakarót kell előállítani, ami enyhe időben nem egyszerű feladat.

„Karácsony közeledtével mindenki most ér rá, itt az iskolaszünet, ez nekünk főszezon. Az előrejelzések nem annyira jók, de bízom benne, hogy 28–29-én visszajön a hideg, és akkor rövid idő alatt javítunk a pálya minőségén, és mindenki boldog lesz a szünet hátralevő idejében” – fogalmazott Gutbrod Rezső, a Nagyvillám Sípálya Kft. üzemeltetője.

A visegrádi pálya nem a leghosszabb, de – az éjszakai fagyoknak köszönhető hóágyúzások miatt – mindenképpen az egyik legjobb minőségű magyarországi sípálya. Amíg az éjjeli fagyok kitartanak, addig tudják pótolni a nappal elolvadt havat, és addig tart nyitva a pálya is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!