2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Áldatlan állapotokat tártak fel, a minisztérium hallgat

2015. július 30., csütörtök 13:10, frissítve: csütörtök 13:16

Nem árulja el az Emberi Erőforrások Minisztériuma annak a vizsgálatnak az eredményét, amely a Debreceni Terápiás Házban történt jogsértések miatt indult – írja a Magyar Nemzet. Borzalmas állapotokat találtak a Merényi Gusztáv Kórház pszichiátriáján is.

A lap azt is megtudta, hogy Czibere Károly államtitkár csak egy hónappal azután rendelt el vizsgálatot az intézményben, hogy az alapvető jogok biztosa embertelen körülményeket tárt fel. Korábban a Magyar Nemzet írt arról, hogy a 250, fogyatékossággal élő embert gondozó Debreceni Terápiás Házban áldatlan állapotok uralkodnak: belülről nem nyitható rácsos felnőttágyat alkalmaznak, nincs elegendő mosdó, zuhanyzó, emellett a gondozottak szexuális életét és gyermekvállalását is korlátozzák.

Terjeng a bűz

Intézkedési terv készült a Merényi Gusztáv Kórház pszichiátriáján a hiányosságok megszüntetésére – közölte az Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelőintézet. Az intézmény szerint az osztály működését érintő szabályozási intézkedések rövid időn belül megvalósíthatók, az infrastrukturális hiányosságok elhárítása a szükséges forrás biztosítása után kezdődhet meg. Székely László ombudsman jelentéséből kiderül, hogy a zárt részlegen a radiátorhoz kötözték az egyik beteget, és a kórtermek túlzsúfoltak. A vizsgálat napján a mosdóhelyiségekből folyt a szennyvíz, ami több kórtermet is elárasztott. Székely László a fenntartótól, az Emberi Erőforrások Minisztériumától a zárt osztály felszámolását kérte. A tárca vizsgálja a jelentést.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!