2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Az emberi jogoké a főszerep a filmfesztiválon

Hír TV

2017. november 18., szombat 22:17, frissítve: vasárnap 10:50

Kivándorlók hazaköltözéséről szóló dokumentumfilmet mutattak be Budapesten. A fővárosi művészmozikban egész héten zajlik egy emberi jogokat a középpontba helyező dokumentumfilm-fesztivál. A vetítések vasárnapig tartanak.

14. alkalommal rendezték meg Magyarország legnagyobb emberjogi dokumentumfilm-fesztiválját, a Verziót. Az érdeklődők nemzetközi és magyar dokumentumfilmeket tekinthettek meg több budapesti artmoziban.

A Művész Moziban szombat este mutatták be a Menjek/Maradjak című dokumentumfilm-sorozat 4. részét, amelyben külföldről hazatérő magyarokat mutattak be. A sorozat előző három részében olyan fiatalok szerepeltek, akik külföldre költöztek.

„Talán a legnagyobb ereje ennek a dokumentumfilm-sorozatnak az a kommunikáció, ami a dokumentumfilmek köré épült az elmúlt néhány év során. Több százezres nézettséggel ment, nagy partnerek bevonásával a forgalmazás, a moziban és televízióban is, valamint a neten is elérhetők ezek a munkák” – mondta Józsa László producer.

Az alkotásban a szokásoktól eltérően nem riporterek kérdezték a szereplőket, akik különböző élethelyzetekben szerepeltek a filmben.

„Próbáltuk egy ilyen kreatívabb, nézőbarát irányba elvinni ezt az egészet, és ez a munkásságunkban is egy ilyen meghatározó irány, hogy próbálunk filmben gondolkodni elsősorban, és nem feltétlenül interjúkban” – világított rá a rendező, Imre Lóránd Balázs.

A kedden kezdődött filmfesztivál vasárnapig tart.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!