2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Az ellenzék is kiakadt a PISA-eredményeken

2016. december 6., kedd 22:16, frissítve: szerda 11:04

Csődöt mondott a kormányzati kísérletezés, az oktatásért is felelős miniszternek ezért le kell mondania – így összegezhető az ellenzéki pártok véleménye a PISA-teszt eredményéről.

„Ez már nem fogható a korábbi kormányokra, ebben nagyon erős a szerepe a Fidesz oktatáspolitikájának, amelyen változtatni kell” – mondta Ikotity István LMP-s országgyűlési képviselő.

Személyi felelősségre vonást követel az LMP a PISA-teszt eredményei miatt. A szocialisták is elvárnák Balog Zoltán szakminiszter lemondását.

„Ez az eredmény annyira rossz, hogy mi sem gondoltuk volna. 2015-ös tesztek alapján állították össze, ami már a Fidesz időszaka, ez már az ő produktuma és a lebutított oktatáspolitikájának a teljes csődje” – véli Kunhalmi Ágnes.

A DK úgy látja, a kormány kísérletezett, és csődöt mondott.

„A gyerekeinken kísérleteztek, és kivontak onnét sok pénzt. Íme, itt a következménye. A DK mindvégig tiltakozott. Mi azt mondjuk, hogy a Kliket meg kell szüntetni, és a tanárok véleményének érdemi figyelembevételével és egy ahhoz közelebbi oktatási rendszerrel lehessen az oktatást folytatni és döntést hozni, hogy mi a legjobb a gyerekeinknek” – jelentette ki Varju László, a DK alelnöke.

A Jobbik csökkentené a diákok terhelését, és egy új intézménytípust hozna létre azoknak a gyerekeknek, akiknek a családja nem nyújt biztos hátteret a tanuláshoz.

„A Jobbik javaslata szerint bentlakásos iskolákban kellene őket nevelni, hiszen ott tudnának olyan környezetet teremteni nekik a szakemberek, amely az alapvető higiéniai igényeiket is kielégíti, és megfelelő motivációt és hátteret biztosít számukra a tudás elsajátításához” – mondta Dúró Dóra, a párt frakcióvezető-helyettese.

Hozzátette: a tankötelezettség korhatárának 16 évre csökkentésével és a fiatalok közmunka felé terelésével a Fidesz csak a szegénységet konzerválja.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!