2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 12:55

Az elesettekért végzett áldozatos munkájukért díjazták őket

Hír TV

2018. június 1., péntek 21:57, frissítve: péntek 22:53

Szociális munkásokat és szervezeteket díjazott a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány, ami nevét Zichy Mária Terézia grófnőről, a hazai Máltai Szeretetszolgálat egyik alapítójáról kapta. A Jószolgálat-díjjal a szervezet 2017 óta ismeri el a rászorulókért végzett munkát. Az elismerésre idén három országból több mint hatszáz jelölés érkezett, a díjakat három kategóriában adták át.

Nádudvari Péter gyógypedagógus, bár jelenleg egy multinál dolgozik. Szociális munkát önkéntesként végez, már több mint 20 éve. Most főként zenés foglalkozásokat tart egy fogyatékos testvérpárnak. Elhivatottságáért őt is díjazták.

„A zene az egy olyan eszköz, egy olyan varázsszer, ami számtalan készsége és képességet fejleszt egy fogyatékos személynél, ami szintén hasznos dolog, az az integráció. Ha egy színpadra kiállunk, egy minőségi koncertet adunk, akkor látják, hogy egy fogyatékos személy is képes szórakoztatni, vagyis aktív és hasznos tagja lenni a társadalomnak” – nyilatkozta a Hír TV-nek a díjazott.

Orvosok vagyunk mind, csak sokszor elrejtjük műszereinket – erről Lackfi János költő beszélt, aki az alapítvány jószolgálati nagykövete. Átadták az idei életmű díjat is, amit Kisné Lovasi Mária vehetett át, aki 40 évig dolgozott a szociális szférában és oktatott a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskolán.

„Azt gondolom, hogy rendkívül sokat tesznek ennek a díjnak a megalapításával és évenkénti kiosztásával, azért, hogy a szociális hivatás és munka méltánytalanul alacsony társadalmi presztízse egy picikét emelkedjen” – emelte ki a rendezvényen Kisné Lovasi Mária.

A Jószolgálat-díjra idén több mint hatszáz embert és szerveztet jelöltek.

„A beérkező jelölések után egy hosszú és bonyolult szempontrendszer szerint egy szakmai stáb megszűri ezeket a jelöléseket, és a hét segélyszervezet szakmai képviselőiből álló zsűri dönt a szakmai díjazottakról. Az önkéntes díjazottakról pedig felterjesztéseket hoz, és a társadalom a sajt maga felterjesztetetteit választhatta meg egy online köznségszavazás során” – ismertette Tóth Simon Ferenc, a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány képviselője.

Twickel báró 2000 óta viszi tovább az örökséget, vagyis irányítja a családi szőlőbirtokot és jótékonykodik. „Önök, kedves díjazottaink azért vannak ma itt, mert elkötelezett munkájuk kiemelkedő, és mások számára példaértékát alkotnak” – fogalmazott az átadón Twickel György.

A példaértékű szociális munkáért díjazták a 15. kerületi Fejlesztő Gondozó Központot, a Nem adom fel Alapítványt és az Oltalom Karitatív Egyesületet is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!