2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Amerika magyar grófja 03:00

Az Ab-n támadhatja meg a Quaestor-törvényt az OTP

2015. május 15., péntek 15:30, frissítve: péntek 15:45

Várhatóan az Alkotmánybíróságon támadja meg az OTP a Quaestor-ügyfelek kártalanításáról szóló törvényt. A rendes bírósági keresetet a pénzintézet már beadta.

Az OTP szerint a fiktívkötvény-tulajdonosoknak nem jár pénz.

A bankadó csökkentését a brókerbotrány károsultjainak kártalanítása elviheti. A legnagyobb hazai pénzintézetnél úgy számolnak: évi hétmilliárd forintot kell befizetniük a Befektető-védelmi Alapba, illetve az Országos Betétbiztosítási Alapba, miközben a bankadójuk 2016-ban szintén hétmilliárddal csökken.

„Az egész bankszektornak, pénzügyi közvetítő rendszernek kell ezt hosszú évek alatt kifizetni, tehát nem egyszerre fog megjelenni. Még az is lehet, hogy ahhoz a teherhez képest, amely normálisan, vagyis minden évben megjelenik befizetési kötelezettségként, lényeges emelkedés nem lesz. Az idei évben összességében 6,5-7 milliárd forintot fizet be az OTP-csoport a Beva–OBA szanálási alapjába együttesen. Ez elég lehet abban az esetben, ha ezt hosszú időszakra vesszük figyelembe” – nyilatkozta Bencsik László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!