2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Egy bolond százat csinál

Következik:

Szélesvásznú történelem - Egy bolond százat csinál 22:00

Ausztria beváltja ígéretét, magyar családok isszák a levét

Hír TV

2018. május 2., szerda 13:07, frissítve: szerda 15:59

Az osztrák kormány megvalósítja korábban beígért tervét, miszerint annak az országnak az árszínvonalához igazítja az Ausztriában dolgozó munkavállaló családi pótlékát, ahol a gyermeke él. Az új jogszabály várhatóan 2019-től lép hatályba, vagyis jövőre már csak a magyar árszínvonalú pótlékot kapnak a kint dolgozó vagy ingázó magyar munkavállalók.

A döntés mintegy 40 ezer magyar gyermeket érint. Orbán Viktor tavalyi bécsi látogatásán ezt a tervet diszkriminációnak nevezte az uniós jog alapján.

Hirtelen fontos lett a kormánynak Brüsszel

A külügyminiszter az uniónál vétózná meg az osztrák döntést, mert szerinte tisztességtelen. Szijjártó Péter erről a Marrakesh-i migrációs konferencián beszélt, itt fogadták volna el egyébként az EU-s és az afrikai országok azt az illegális migráció visszaszorítására irányuló javaslatot, amelyet a magyar kormány korábban megvétózott.

Az Ausztriában dolgozó magyar emberek pontosan annak a járulékfizetési kötelezettségnek tesznek eleget, mint az osztrák állampolgárok. Éppen ezért teljes mértékben megmagyarázhatatlan és elfogadhatatlan, hogy ezután kevesebb családtámogatást kapjanak, mint befizetési kötelezettségüknek eleget tevő osztrák emberek. Ezt egy súlyos európai kérdésnek tekintjük, az Európai Bizottságnak itt el kell járnia és érvényt kell szereznie az európai szerződéseknek - mondta Szijjártó.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!