2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:30

Átadták az új szobi rendőrkapitányságot

Hír TV

2018. december 20., csütörtök 16:13

Az épületet 42 millió forintból újították fel. Az építkezésben a Márianosztrai Fegyház és Börtön rabjai is részt vettek.

Vadonatúj berendezés és felújított külső: csütörtökön adták át az új szobi rendőrőrsöt. Az újjáépítésben a márianosztrai börtön rabjai is részt vettek. A rekonstrukció 42 millió forintba került.

„Az épület átadásával a közbiztonság növelése mellett könnyen elérhető, gyors, kényelmes és kulturált ügyintézési lehetőség is megvalósult. Az elmúlt években az országban is több új rendőrkapitányságot avattunk, és számos épületet újítottunk fel, mert fontosnak tartjuk, hogy a középületek, ezen belül a rendvédelmi szervek állapota, állaga illeszkedjen a városképhez, és feleljen meg a városban élő polgároknak és természetesen az itt dolgozóknak is” – mondta Kovács István vezérőrnagy, az országos rendőr-főkapitány gazdasági helyettese.

Az térség országgyűlési képviselője azt mondta: a kormány már régóta dolgozik azon, hogy a rendőrök megbecsültsége megfelelő legyen.

„Fontos volt a szigorú Btk. elfogadása, amelyet 2010 után fogadtunk el, Európa legszigorúbb, legkövetkezetesebb Btk.-ja, és ugyanígy fontos volt a rendőrség létszámának növelése, hiszen sok ezerrel több rendőr teljesít most szolgálatot, mint 2010-ben teljesítettek szolgálatot. Ezekre is szükség volt ahhoz, hogy létrejöjjön a magyar embereknek a biztonságérzete, ami Európában is, akár sok gazdagabb ország számára is irigylésre méltó” – fogalmazott Rétvári Bence.

Az államtitkár emlékeztetett: Szobon a közelmúltban megújult a tanuszoda is és nemsokára felavatják az orvosi rendelőt, amelyet 60 millió forintból újítottak fel.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!