2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Átadták a siófoki kézilabdások új sportcsarnokát

Hír TV

2018. március 29., csütörtök 22:40, frissítve: csütörtök 22:52

Az átadó többórás gálaműsor keretében zajlott. Az évek óta húzódó beruházás sokáig félkész állapotban állt, miután elfogyott a rászánt 800 millió forintos taotámogatás, majd az állam csaknem kétmilliárddal besegített, így készülhetett el mostanra.

Négyórás show-műsorral és gálameccsel nyitották meg a Kiss Szilárd Sportcsarnokot. A siófoki kézislányok a veszprémi férficsapattal játszottak mérkőzést.

A város NB I-es női kézilabdacsapata az egyik általános iskola 600 nézőt befogadni tudó tornatermében játszotta eddig a meccseket.

 – 2013-ban egy tudatos és pontosan megtervezett fejlesztési koncepció indult útjára Siófokon. A folyamat eredményeként azóta elkészült a munkacsarnok, majd a sportkollégium, tavaly tavasszal a szivacskézilabda-csarnok, illetve az építményekhez tartozó sportpályák és a teljes infrastruktúra is. Így érkeztünk el a mai naphoz, amikor az 1500 fős befogadókapacitású Kiss Szilárd Sportcsarnok is megnyithatja kapuit – fogalmazott Witzmann Mihály fideszes országgyűlési képviselő.

Sok más hazai beruházáshoz hasonlóan a Kiss Szilárd Sportcsarnok megépülése is a többszörösébe került a végére. Eredetileg egymilliárdot szántak rá, amiből 800 millió forint volt taotámogatás, a többit pedig a város állta. Ebből csak a szerkezetkész állapotig jutottak, aztán jött az állam 1,8 milliárd forintos segítsége, cserébe viszont állami tulajdonba került az aréna.

– A magyar sportélet sokat köszönhet annak, hogy olyan kormányunk, olyan miniszterelnökünk van, aki a sport ügyét nemzetstratégiai fontosságúnak tartja. Szeretném megköszönni kollégáimnak és az építkezésben részt vevőknek a feszített tempójú munkát. Emberfeletti vállalás volt, de sikerült – nyilatkozta Fodor János, a Siófok Kézilabda és Tenisz Klub ügyvezetője.

A munkát elnyerő négyfős kis cég olyan alvállalkozókkal dolgoztatott, mint az Elios, illetve a West Hungária Bau Kft. Az aréna üzemeltetője pedig 25 évre a Siófok Kézilabda és Tenisz Klub lett.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!