2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Arton Capital: titkolózik Pintér

Hír TV

2018. március 30., péntek 07:11, frissítve: péntek 10:04

A nyomozás érdekeire hivatkozva nem ad tájékoztatást a belügyminiszter arról, hol tart a nyomozás az Arton Capital egy évvel ezelőtti kifosztása ügyében. Pintér Sándort a jobbikos Sneider Tamás kérdezte írásban.

A letelepedési kötvényeket forgalmazó cég VI. kerületi irodájába épp egy éve törtek be. Elloptak több mint félmilliárd forintnyi eurót és egy szervert, amelyen a gazdag betelepülők teljes listája és adatai szerepeltek. Az ügyben több mint ezer embert hallgattak ki.

Volt nyomozók szerint a valódi zsákmány maga a dokumentum volt, a megbízó egy külföldi titkosszolgálat lehetett, a félmilliárd forint pedig a fizetség volt. Ezeket a híreket eddig nem cáfolta a rendőrség.

Írásban kérdezte Sneider Tamás a miniszterelnöki kabinetirodát vezető minisztert is a kormány ENSZ elleni kampányának költségeiről. A Jobbik országgyűlési képviselője azt szerette volna megtudni, hogy mely sajtótermékekben és pontosan mennyiért tette közzé a kormány a propagandát.

Rogán Antal helyett a kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszolt. Dömötör Csaba azt írta, hogy a kormány tájékoztató kampányai minden esetben az aktuális kommunikációs keretszerződések terhére valósulnak meg, melyek pontos listáját a Kormany.hu oldalon is közzétették. Dömötör hozzátette, hogy a lezárt kampányok dokumentumaiba lehetősége van betekintenie a jobbikos képviselőnek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!