2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:35

Aradszki: Kapóra jött a tüntetőknek, hogy nem kell messze menni

Hír TV

2018. június 6., szerda 12:17, frissítve: szerda 13:50

Köze van a hetedik alkotmánymódosításnak ahhoz, hogy bizonyos politikusokat zavarnak a tüntetések.

A parlament tárgyalja az alkotmánymódosítást, aminek keretében átírnák, bizonyos esetekben korlátoznák a gyülekezési és véleménynyilvánítási jogot. Be lehetne tiltani tüntetéseket, ha valakinek sérül a magán- vagy családi élete, illetve az otthon sérelme bekövetkezne. A KDNP-s Aradszki András parlamenti felszólalásában azt mondta: „ismerek olyan politikustársat, akinek a családja hónapokon keresztül képtelen volt normális életet élni, mert az ingatlana közelében rendszeresen tüntettek”.

„Ismerek olyan politikus társat, akinek a családja hónapokon keresztül képtelen volt normális életet élni, mert úgy gondolták, hogy a lakása vagy az ingatlanja közelében ahol lakott, rendszeresen tüntettek folyamatosan olyan gyért, amihez a politikusnak egyébként nem sok köze volt. De kapóra jött, hogy nem kellett messzire utazni a tüntetőknek, hanem a közelben folyamatosan zaklathatták a családját, zaklathatták a gyerekeit, kiskorú gyerekeit. Tehát nyilvánvaló, hogy ilyen szempontból fontos alkotmányos alaptörvényi fundamentuma kell, hogy legyen a magánélet és a családi élet védelmének, illetve tiszteletben tartásában” – hangoztatta Aradszki.

Kósa Lajos a közrádióban úgy érvelt: a közszereplőknek is védeni kell a személyiségi jogait.

„Az a helyzet, hogy a magánszféra védelmét azért vettük bele, mert nem értünk egyet azzal a korábbi Sólyom László-féle megközelítéssel, hogy a közszereplők személyiségi jogai alacsonyabb mértékben védendők, mint az átlag emberé. Most akkor vagy egyenlőek vagyunk a törvény előtt vagy nem. Mert ha egyenlőek vagyunk akkor nem az ember foglalkozása határozza meg, hogy mennyire kell védeni a magánszférát vagy mennyire nem” – mondta.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!