2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Állomáshelyet avatott a Készenléti Rendőrség

Hír TV

2018. július 20., péntek 12:31, frissítve: péntek 15:21

Átadták a Készenléti Rendőrség szegedi határvadász bevetési osztályának felújított állomáshelyét. Ötmilliárd forintból három korábbi laktanya épület újult meg és egy új készült a hozzátartozóknak. A 450 fő elhelyezésére alkalmas komplexumra a készenléti rendőrség háromezer fős létszámemelése miatt van szükség.

Papp Károly, a Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzettel magyarázta a fejlesztéseket.

„Számítottunk arra, hogy a nyugat-balkáni útvonalon új migrációs útvonalak fognak kialakulni, amelyek vélelmezhetően ilyen mértékben nem fogják érinteni már a magyar-szerb határ térségét. Ahhoz, hogy a magyar-román és a magyar-horvát határszakaszon is eredményesek tudjuk lenni az illegális migráció megakadályozásában, komoly együttműködéseket alakítottunk ki a román határrendőrséggel és a román rendőrséggel valamint a horvát rendőrséggel. Minden olyan illegális illegális határ belépőt, aki a zöld határon érkezik az Európai Unió területére, száz százalékában mind a román, mind a horvát rendőri szerek a magyar rendőri szervektől visszavettek, visszavesznek és a jövőben is erre számíthatunk” – hangoztatta Papp Károly.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!