2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Alföldi: „Jobb reklámot nem tud nekem csinálni a hatalom”

Hír TV

2018. május 27., vasárnap 22:40

Pécs helyett Szigetvár adott helyet az Igenis, miniszterelnök úr! című angol komédiának. A főszereplő Alföldi Róbert. A pécsi előadást indoklás nélkül törölték, az ellenzéki vezetésű Szigetvár viszont befogadta. Alföldi Róbert azt mondta, hogy ameddig hagyják, addig játszik. A darab arról szól, hogy egy keleti ország külügyminisztere erkölcsileg megkérdőjelezhető megoldást kínál Európa válságára.

A szigetvári dupla előadásra órák alatt elfogyott a jegy. A közönség nagy része Pécsett szerette volna megnézni a darabot, de Szigetvárra is követte az előadást. Volt, aki már a számítógépe előtt várta, mikor kezdődik a jegyértékesítés.

A főszereplő Alföldi Róbertnek pár hónap alatt a második fellépését mondták le. Pécs előtt Zalaegerszegen is így járt. A színész azt mondta, ő is kíváncsi miért lett nem kívánatos az Igenis, miniszterelnök úr Pécsett, de az illetékesek az óta sem indokolták meg.

 „Amíg van hely, meg van lehetőség addig csinálom. Nota bene ennél jobb reklámot nem tud nekem csinálni a hatalom, mint amit az elmúlt hetekben, hónapokban csinált. Aztán, hogyha már tényleg nem lehet sehova se menni, akkor majd el kell menni” – mondta a Jászai Mari-díjas színész, rendező.

Az Átrium Színház levélben érdeklődött a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft-nél miért mondták le a fellépést, de válasz eddig nem érkezett. A Színház várhatóan jogi útra tereli az ügyet.

„Elvileg 30 napon belül válaszolniuk kell a mi hivatalos levelünkre, ez körülbelül most fog letelni. Ha nem kapunk választ, akkor igyekszünk majd az általunk vélt jogi helyzetre mondjuk úgy, hogy vagy azt a jogi helyzetet, ami általunk úgy gondoljuk, hogy fennáll, azt megpróbáljuk majd érvényesíteni” – ismertette Zsedényi Balázs, az Átrium Színház operatív menedzsere.

Az Igenis miniszterelnök úr című darabot négy és fél éve játsszák Budapesten, túl van a századik előadáson.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!