2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:20

Áldozatszerepben tetszeleg Kósa Lajos

Hír TV

2018. március 14., szerda 16:50, frissítve: szerda 20:47

A közjegyzői okirattal bizonyíthatóan 1300 milliárd forint kezelésével megbízott miniszter azt állítja: átverték, ezért feljelentést is tesz, de az ügyben felmerülő kérdésekre nem válaszolt. Pedig sok az ellentmondás: egy másik dokumentum szerint az állítólagos örökösnő 800 millió forintnyi ajándékot szánt a miniszter anyjának.

Kósa Lajos édesanyjának is jutott volna a mesés csengeri örökségből. A Magyar Nemzet újabb hiteles közjegyzői okiratokra hivatkozva írt arról, hogy a miniszter megbízója 800 millió forintot akart ajándékozni Kósa Lajos anyjának. A lap kedden hasonló iratok alapján számolt be róla, hogy a Fideszes politikus 1300 milliárd forint kezelésére kapott megbízást.

Kósa Lajos továbbra is csalást emleget. A miniszter érdi sajtótájékoztatóját tucatnyi tüntető próbálta megzavarni. A tárcavezető érdemben sem nekik, sem az újságíróknak nem válaszolt, csak egy rövid nyilatkozatot tett.

– Biztos, hogy olyan csalássorozatról van szó, amit a hölgy nem tudott volna egyedül elkövetni, felderíteni, hogy kiket vertifikál, és természetesen, és természetesen a mai napon megteszem a rendőrségi feljelentést. Nagyon köszönöm az érdeklődést! További jó munkát kívánok mindenkinek – mondta Kósa.

A miniszter nem az időhiány miatt sietett el: az őt szállító mikrobusz még negyed óráig várt az érdi városháza közelében, de itt sem akart válaszolni a kínos kérdésekre.

A miniszter egyébként ellenzéki lejáratást emleget, amiről szerinte bebizonyosodik majd, hogy hazugság.

Valóban létezhet az örökség?

Kósa Lajos megszédült az örökség nulláitól – ezt mondta a Hír Tv-nek a Szabó család egyik rokona. A férfi szerint igaz a hatalmas örökségről szóló hír. Állítása szerint Kósa Lajos korábban jó kapcsolatot ápolt a családdal, a viszony azonban megromlott, ezért Szabó Gáborné felbontja a miniszterrel kötött szerződéseket.

Csengeren majdnem mindenki ismeri Szabó Gábornét, arccal és névvel azonban alig akartak nyilatkozni a Hír TV-nek a család örökösödési ügyéről. A helyiek azt mondták, hogy Szabóéknak vagyonosnak tűntek.

– Hát jó nagy módjuk, segítették az iskolát az óvodát, vettek boltot korcsmát, ami a Szatmári úton található, Csengernek egész arra bent ni, én nem tudom mert nem itt laknak, itt csak a fia lakik, a menye a rendőrségen dolgozik a Gabikának a felesége, hát én nem sok mindent tudok róluk – mondta egy helybéli asszony.

A Hír TV Szabó Gábornét először a bejelentett lakcímén kereste, de ott a szomszédok szerint a fia lakik, aki elzárkózott attól hogy nyilatkozzon. Ezt követően a család egy másik ingatlanjánál próbáltuk utolérni a megözvegyült asszonyt, ott azonban egy középkorú férfival találkoztunk, aki nem árulta el a nevét és nem járult hozzá hogy felvételeket készítsük róla. Azt mondta, hogy a család egyik rokona és válaszol a kérdéseinkre. A férfi kitart amellett, hogy létezik az örökség, amelyből Kósa Lajos is részesülni akart.

– A család barátkozott Kósa Lajos úr többször megfordult a csengeri rendezvényeken, megismerték egymást és hát mondjuk úgy nekem a személyes véleményem az, hogy visszaélt ezzel a barátsággal, és hát nyilván ennyi idő alatt elérte azt, hogy Szabó Gáborné egy ilyen támogatást tegyen majd ha hozzá jut a pénzéhez az édesanya nevére, a saját nevére, meg még mások nevére, igen ezt meg is tette volna. Csak hát, aztán azt is szeretném hangsúlyozni, hogy senki nem kapott egy forintot sem – mondta a rokon.

Szabóék rokona azt mondta valósak azok a dokumentumok is, melyek szerint Kósa Lajos édesanyja 800 millió forint ajándékot kapott volna. A mesés összegről szerettük volna Kósa Lajosnét is megkérdezni, de hiába csöngettünk be debreceni otthonába senki nem nyitott ajtót.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!