2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Akciófilmbe illő üldözés a röszkei tábornál

2015. augusztus 30., vasárnap 12:55, frissítve: vasárnap 14:00

A bevándorlók egy része megpróbálja kikerülni a regisztrációt, mert attól félnek, hogy emiatt később visszatoloncolhatják őket Magyarországra. Sokan türelmetlenségüknek adtak hangot, mert a rendőrség csak ütemezve tudja elszállítani az újabb érkezőket. A migránsok egy része szabad eltávozást követelt és a német kancellárt éltette.

Akciófilmbe illő jelenetek játszódtak le a migránsokat befogadó hangárban Röszkénél. Bevándorlók egy csoportja úgy döntött, hogy nem hajlandó regisztráltatni magát a magyar hatóságoknál, inkább megszökik a létesítményből. Néhány menekültnek sikerült is átmásznia a kerítésen, mielőtt a hatóság emberei utolérték volna őket. A hatóság emberei végül azokat a migránsokat is elkapták, akik átugrottak a kerítésen.       

A bevándorlók azért nem akartak ujjlenyomatot adni, mert attól félnek, hogy emiatt később visszatoloncolhatják őket Magyarországra. „Korábban nem láttam ilyesmit. Nem hiszem, hogy túl sok ember szökik meg a táborból. Az viszont biztos, hogy a menekültek félnek attól, hogy ujjlenyomatot adjanak a magyar hatóságoknak. Tisztában vannak ugyanis azzal, hogy ha regisztrálják az ujjlenyomatukat Magyarországon, akkor bármelyik nyugat-európai ország jogosult visszaküldeni őket ide” – mondta Kékesi Márk, a Szegedi Migszol Csoport önkéntese.

Mások viszont nem tartanak ettől, és a regisztráció után folytatják útjukat Nyugat-Európa felé. Elsődleges célpontjuk Németország, amely az összes szíriai menekültet hajlandó befogadni. „A röszkei hangárnál volt egy kisebbfajta demonstráció. Akkor a migránsok egy csoportja angolul azt követelte, hogy engedjék őket tovább. Azt is kiabálták, hogy éljen Angela Merkel, illetve hogy van pénzük arra, hogy továbbutazzanak Németországba” – mondta a Hír TV helyszíni tudósítója.


Migránsok egy csoportja tüntetett tegnap este is, és tüntet ma is a Keleti pályaudvarnál lévő tranzitzónában is. Bővebben>>>

Szerbia felől továbbra is folyamatosan érkeznek a bevándorlók Magyarországra. Sérelmezték, hogy a rendőrök feltartóztatták őket a kerítésnél, a vasúti pálya mentén. A röszkei gyűjtőpontnál ugyanis már akkora a tömeg, hogy a hatóságok csak ütemezve engedik tovább a menekültek újabb csoportjait.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!