2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Cirkusztestvérek

Következik:

Vezércikk 04:00

Akasztás, a holttest elégetése, élve eltemetés – nem bánta meg a tettét

2015. május 6., szerda 15:51, frissítve: csütörtök 10:35

Nem bánta meg tettét a csepeli hajléktalangyilkosságok elsőrendű vádlottja. A férfi ma az utolsó szó jogán igazságos ítéletet kért. A szerb B. Dragan és bandája összesen öt embert ölt meg brutális kegyetlenséggel. Azért buktak le, mert egyik áldozatuknak, akit élve temettek el, sikerült kiásnia magát a földből. Az ügyben pénteken várható ítélet.

„Elkezdtek így ásni, beföldelni, addig még végig a szerb tartotta rajta a nyakamon a kötelet, és akkor fogták magukat, s mikor már eddig eljutottak, a mellkasomig, a szerb is besegített neki, mert a roma elfáradt, gondolom…” – mondta a férfi, akinek sikerült kiásnia magát. Miatta buktak le a csepeli hajléktalangyilkosok. A magyar nemzetiségű erdélyi férfit is meg akarta ölni a banda, élve temették el az erdőben. A férfi azonban ki tudta ásni magát és ezután beszélt a rendőrségnek a többi gyilkosságról.

B. Dragan és három társa a vádirat szerint öt embert ölt meg. A szerbiai börtönből megszökött férfi 2007-től élt hajléktalanként Magyarországon. Első áldozata egy hajléktalantársa volt, akire állítólag azért haragudott meg, mert nem tudta eladni a kettejük által előállított marihuánát. B. Dragan bűnbandája husángokkal támadt rá, majd felakasztották, holttestét pedig elégették és a maradványokat a Dunába szórták. Nem sokkal később egy közelben élő hajléktalancsaláddal is brutális kegyetlenséggel végeztek. Azért haragudtak meg rájuk, mert az ő területükön is gyűjtötték a színesfémet, amiből – mivel gépkocsijuk is volt – több bevételre tettek szert, mint ők.

Több mint négy évvel a gyilkosságok után, az utolsó szó jogán szólalhattak fel a vádlottak. A több gyilkosságot is beismerő szerb férfi nem bánta meg tetteit. „El kívánom mondani, hogy súlyos dolgokat követtem el, csak azért ítéljenek el ténylegesen, amit tényleg elkövettem, a tisztelt bírónak a tapasztalatára bízom, hogy milyen lesz az ítélet” – mondta az elsőrendű vádlott.

A másod- és harmadrendű vádlott viszont már sajnálja a történteket. „Nagyon sajnálom a történteket… Ennyit tudok mondani, tisztelt tanácselnök úr” – fogalmazott a másodrendű vádlott. „Nagyon sajnálom az áldozatokat, azokat is, akik túlélték, és részvétemet szeretném nyilvánítani a hozzátartozóknak” – nyilatkozta a harmadrendű vádlott.

A Fővárosi Törvényszék pénteken hirdet ítéletet az ügyben. Az ügyész az első- és a másodrendű vádlottra is életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását kérte.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!